Blazusiak hallitsi MM-halliavausta kovista olkapääkivuista huolimatta

Blazusiak kuittasi KTM:llä nimiinsä kaksi erävoittoa sekä yhden kakkossijan ja niiden myötä kisan korkeimmat pisteet 10 000 katsojan silmien edessä.

Suoritus ja saldo olivat kovia, sillä hän kohosi Atlaksen tähdeksi oikea olkapää romuna.  Blazusiakin tukevasti teipatusta olkapäästä oli venähtänyt kaksi nivelsidettä ja lisäksi myös solisluu oli saanut siipeensä hänen harjoitellessaan reilu viikko sitten Espanjassa.

– En ole kokenut eläissäni tällaista kipua! Mutta on pirun hienoa voittaa MM-avaus kotiyleisön edessä vakavasta vammasta ja tuskasta huolimatta. En ollut vielä eilen varma siitä pystynkö kilpailemaan ja nyt sitten johdan sarjaa. Se on mahtavaa, ilakoi ensi viikolla leikkaukseen painuva Blazusiak.

Walker vei yhden erän

Blazusiakin täydellisen illan pilasi KTM:llä kisaava britti Jonny Walker viemällä nimiinsä toisen erän. Walker kirjasi kahdesta muusta erästä tililleen sijat 2 ja 3.

Oman Honda-tiiminsä perustanut Walkerin maanmies David Knight ajoi sijoitussarjan 2-3-5. Blazusiak poimi Lodzista talteen 57, Walker 51 ja Knight 41 pistettä. Kisassa ei ollut mukana suomalaiskuljettajia.

– Ensimmäinen kisa uudella pyörällä kulki varsin hyvin. Olen erittäin tyytyväinen huolimatta toisen ja kolmannen erän ongelmista, Knight viittasi radalla olleeseen ruuhkaan.

Tampereella kuukausi sitten taitojaan esitellyt Walker myönsi odottaneensa vielä enemmän MM-avauksesta.

– Olen tyytyväinen, mutta myös vähän turhautunut. Riistin yhden erän Taddyltä, mutta hän oli loukkaantumisesta huolimatta aivan mahtava!

Espanjalainen Alfredo Gomez ajoi Husabergilla neljänneksi ja yllätysmiehen, unkarilaisen Kormel Nemethin lento kantoi KTM:llä viidenneksi. Gomez keräsi plakkariinsa 31 ja Nemeth 29 pistettä.

SuperEnduron MM-sarjan on tarkoitus jatkua 10. helmikuuta, joskin kyseinen kisa ja sen järjestäjä ovat vielä vahvistusta vailla.

Sarjan kolmas ja samalla päätösosakilpailu odottaa vuoroaan 9. maaliskuuta Ranskan Tours’issa. Varsinainen MM-sarja käynnistyy siitä jo viikon kuluttua Chilen Talcassa.

* Kuvat: Jonty Edmunds

Uusin numero