Blackseven-tiimin ensi kauden rakentaminen hyvässä vauhdissa

Samuli Jokiniemi jatkoi vahvoja otteitaan ollessaan MXCA-luokassa kuudes.

Kevin Ragnell ajoi varmasti ollen 13:s. Antti Ahtila ajoi puolestaan MXJ-luokassa sijalla 11.

Jokiniemi tavoittelee sarjassa
pääsyä kymmenen parhaan joukkoon

– Hyvältä tuntuu ajaminen tällä hetkellä ja itseluottamus on korkealla. Minulle nämä sijoitukset viidennen sijan paikkeilla ovat aikalailla maksimisuorituksia, edellä menee vielä nopeampia kuljettajia. Kovasti yritän tehdä töitä, jotta saisin kurottua eroa kiinni kärkikuskeihin, kertoi Jokiniemi.

– Tänään oli taas vähän erilainen kilpailu, kun tallilla oli VIP-tilaisuus kilpailun yhteydessä. Oli paljon ihmisiä teltalla katsomassa sekä kysymässä kaikenlaista. Se tuo lisäjännitystä, täytyy keskittyä entistä huolellisimmin itse ajamiseen, jatkoi Jokiniemi.

– Olen nyt pisteissä sijalla 11. ja olisi todella hienoa nousta kympin sakkiin kauden päätteeksi. Eiköhän tiimipäällikkökin ole silloin jo tosi tyytyväinen", heitti Jokiniemi pilke silmäkulmassa lopuksi.

Kevin Ragnell kaatui
rajusti alkuerässä

– Nämä supercross radat on aika haastavia, mutta sama se on kaikille. Pääsin aamun treeneissä radan kanssa nopeasti sinuiksi. Laskettiin treenien jälkeen vähän keulaa alemmas, että saatiin pyörä kääntymään tiukoissa mutkissa paremmin. Lisäksi vaihdettiin toinen rengasmalli eteen, niin saatiin paremmin pitoa, jutteli Ragnell päivän tapahtumista.

– Alkuerässä otin hyvän startin ja taisin olla toinen tai kolmas ekassa mutkassa. Pattisuoralla menetin rytmin ja sitten mentiin vauhdilla nurin. Tuli vähän kipeetä reiteen, mutta ei mitään pahempaa, kertasi Ragnell tapahtumia.

– Pidettiin aamulla palaveri tiimipäällikön kanssa ja analysoitiin miten kausi on mennyt. Lisäksi asetettiin tavoitteet loppukaudelle. Ihan lupaavalta näyttää jatkomahdollisuudet, kaikki on itsestä kiinni, totesi Ragnell päättäväisesti.

Ahtila ajoi ehjän kilpailun

– Oli tosi tekninen rata ja se sopi minulle mainiosti. Ajo kulki koko päivän ilman suurempia murheita ja finaalin 11. sija oli tyydyttävä suoritus, kommentoi Ahtila.

– Loppukauden kisoihin täytyy saada lisää onnistumisia, että saa petrattua sijoitusta sarjataulukossa, totesi nyt pistetaulukossa sijalla 18. oleva Ahtila.

Iso joukko VIP-vieraita
katsomassa kilpailua

– Olemme saaneet lisää tukijoita kauden aikana ja haluamme tarjota heille mahdollisuuden tulla seuraamaan millaista motocross on paikanpäällä. Wurth Oy:n Janne Vanhasen avulla saimme mukaan myös FSP Finnish Steel Painting Oy:n ja Destia Oy:n. Olemme todella ylpeitä, että tämän tason yritykset ovat mukana toiminnassamme, kertoi tallin toiminnasta vastaa Jani Mahlamäki.

– Olemme jo aika pitkällä ensi kauden suhteen. Meillä on erinomaiset tarjoukset parilta eri pyörämerkiltä ja lähiaikoina tehdään päätös sen suhteen. Kuljettajien osalta tilanne on myös aika hyvin hahmottumassa. Yksi MXCA-kuljettajan paikka on näillä näkymin avoimena ensi kaudelle ja siitä täytyy keskustella tallin valmentamisesta vastaavan Tomi Konttisen kanssa, kertoi Mahlamäki.

– Katsotaan onko tarvetta järjestää viime kesän kaltainen "testitilaisuus" vai suoritetaanko valinta toisella tapaa tällä kertaa, pohdiskeli Mahlamäki.  

Seuraava kilpailu ajetaan 18. elokuuta Iisalmessa.

Uusin numero