Blackseven Husqvarna SH Racing-tallin kuljettajat päättivät kauden iloisiin tunnelmiin

Nieminen ajoi kauden viimeisessä erässä kolmanneksi ollen loppupisteissä neljäs. Koskinen oli MXJ-luokan päivän totaalin kahdeksas.

– Aika-ajossa onnistuin hyvin ja olin 3:s, 0,6 sekuntia pohjista. Ensimmäisen erän startissa kolaroin seurakaverini Tatu Junnolan kanssa ja pääsin jatkamaan kilpailua viimeisenä. Ajo lähti kuitenkin kulkemaan hienosti ja maalissa olin 6:s. Sijoitus ei tyydytä, mutta ajo sinänsä oli ihan rentoa, kertoo Mauno Nieminen, 13.

– Toisen erän startti onnistui hyvin ja pääsin ekasta mutkasta ulos kolmantena. Joonas Näppi pääsi pian kuittaamaan, pitkään ajettiin yhtenä ryhmänä järjestyksessä Junnola, Emil Weckman, Näppi ja minä. Erän lopussa pystyin kuittaamaan vielä tulevan Suomen Mestari Näpin ja ruutulipulle tulin kolmantena. Onnittelut Joonakselle Suomen Mestaruudesta. Ensi viikonloppuna tavoitellaan yhdessä joukkuekisan voittoa Mäntyharjulla.

– Kausi oli onnistunut, olin SM-sarjassa lopulta 4:s. Saavutin muutaman podium sijan ja vielä viimeisessä osakilpailussa olin mukana mitalitaistelussa. Ensi vuonna tavoitteena on voittaa MXCA Suomen Mestaruus ja päästä ajamaan 85-kuutioisten EM-sarjaa. Haluan kiittää tästä kaudesta mekaanikko-Iskää, Äitiä, Sami Hyypiää, Tomi Konttista, Juha Salmista Husqvarnalta, Teemu Långia ja Jani Arosta LA Racingistä, Jani Mahlamäkeä BLACKSEVEN Oy:stä ja kaikkia mukana olleita, summaa Nieminen.

Vaikean loukkaantumisen jälkeen ajokuntoon toipunut Toni Koskinen onnistui hienosti Heinolassa.

Koskinen katkaisi tammikuussa ajoharjoituksissa molemmat sääriluunsa ja siihen päälle tullut hoitovirhe piti hänet pois pyörän päältä lähes elokuun alkuun saakka.

– Lauantaipäivä alkoi hienosti aika-ajon kolmannella sijalla 0,8 sekuntia pohjista. Ajo oli rentoa ja pyörä tuntui todella hyvältä. Ensimmäisen erän startti oli huono, mutta nousin nopeasti kympin sakkiin. Ajoin pitkään viidentenä, erän lopussa Roni Kytönen puristi ohi. Toiseksi viimeisellä kierroksella tein pienen ajovirheen ja sen seurauksena menin nurin. Siinä rytäkässä Matias Latvala ehti vielä ohi ja maalissa olin 7:s., kertaa Koskinen, 16.

– Toisen erän startti oli taas huono ja radan toisella hyppyrillä Juho Kaitanen kaatui eteeni, enkä pystynyt millään välttämään yhteentörmäystä. Huolella etukautta ympäri ja lähes viimeisenä jatkamaan kilpailua. Pyörän kahvat sojottivat minne sattui, vähän tuli kipeää myös kämmeneen, mutta taistelin kivusta huolimatta maaliin yhdentenätoista. Päivän totaalissa oli 8:s ja sillä irtosi starttilupa sunnuntain MX2-luokan SM-osakilpailuun.

– Elämäni ensimmäinen aikuisten SM-kilpailu alkoi aika-ajon 24. sijalla. Ajaminen oli aamulla turhan aggressiivista. Ensimmäinen ero alkoi taas huonolla startilla, mutta ajo lähti kulkemaan rennosti ja maalissa olin 24:s. Toisen erän startti taas huono, ajo oli tälle kertaa todella rentoa ja nousin parhaimmillani jo viidenneksitoista. Maalissa seitsemästoista ja urani ensimmäiset SM-pisteet taskussa.

– Kausi oli raskas henkisesti ja fyysisestikin. Pääsin ajamaan kauden kolme viimeisintä MXJ Suomen Cup osakilpailua ja ne antoivat uskoa tulevaan. Oli hienoa päästä kokemaan myös ensimmäinen aikuisten MX2-luokan osakilpailu. Ensi kaudella tavoitteeni on voittaa MXJ Suomen Cup ja sijoittua MX2 SM-sarjassa 10-parhaan joukkoon. Iso kiitos tiimille tästä kaudesta ja siitä että jaksoivat odottaa kuntoutumistani, päättää Koskinen.

MXCA SM-sarja aika-ajo:
1. Tatu Junnola Honda 1.49.105
2. Joonas Näppi KTM 1.49.117
3. Mauno Nieminen Husqvarna 1.49.786

MXCA 1. erä:
1. Emil Weckman Honda
2. Joonas Näppi KTM
3. Tatu Junnola Honda
…6. Mauno Nieminen Husqvarna

MXCA 2. erä:
1. Tatu Junnola Honda
2. Emil Weckman Honda
3. Mauno Nieminen Husqvarna

MXCA SM-sarjan loppupisteet:
1. Joonas Näppi KTM 294p
2. Kevin Ragnell KTM 284p
3. Emil Weckman Honda 283p
4. Mauno Nieminen Husqvarna 266p
5. Aleksi Kurvinen KTM 218p
 
MXJ Suomen Cup aika-ajo:

1. Joel Latvala Yamaha 1.44.780
2. Max Sarkama Yamaka 1.45.067
3. Toni Koskinen Husqvarna 1.45.666

MXJ 1. erä:
1. Jere Räsänen KTM
2. Max Sarkama Yamaha
3. Joel Kolehmainen KTM
…7. Toni Koskinen Husqvarna

MXJ 2. erä:
1. Joel Kolehmainen KTM
2. Leevi Takatalo Honda
3. Roni Kytönen Husqvarna
…11. Toni Koskinen Husqvarna

MXJ Suomen Cup loppupisteet:
1. Joel Latvala Yamaha 335p
2. Matias Latvala KTM 325p
3. Juho Kaitanen Yamaha 317p
…21. Toni Koskinen Husqvarna 52p 

Uusin numero