Birchallit voittoon, Aki Aalto Mansaaren TT:n parhaaseen suomalaissijoitukseen

Birchallin veljekset Ben ja Tom voittivat Mansaaren TT:n ensimmäisen sivuvaunujen kilpailun uudella ennätysajalla. Kilpailun alku oli äärimmäisen tasainen, ja useampi pari taisteli kärkipaikasta.

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut pari Dave Molyneux/Ben Binns joutui keskeyttämään Brandishin kohdalla niukasta johdosta. Myös toinen ennakkosuosikki Tim Reeves/Patrick Farrance joutui jättämään leikin ensimmäisellä kierroksella.

Näin Bircallit pääsivät kärkeen, eivätkä enää luovuttaneet paikkaansa John Holdenin ja Dan Saylen prässäyksestä huolimatta. Eroa maalissa oli yli 24 sekuntia. Kolmanneksi ajoivat Conrad Harrison ja Mike Aylott.

Suomalaismenestystä toi Aki Aalto, joka kilpaili Rob Handcockin matkustajana. Pari sijoittui kilpailussa sijalle 9, mikä on korkein koskaan ajettu suomalaissijoitus Mansaaren TT:ssä.

Samassa kilpailussa rikottiin muitakin ennätyksiä. Ranskatar Estelle Leblond ajoi Sebastien Lavorel matkustajanaan nopeimman naiskuljettajan ajaman kierroksen (107,297 mhp) ja Fiona Baker-Milligan on saaren nopein naismatkustaja, kun hän yhdessä isänsä kanssa saavutti 109,321 mph keskinopeuden.