Binder ja Lecuona KTM:llä MotoGP-luokkaan kaudella 2020

Tech3-tiimiin kaudella 2020 suuntaamassa ollut Brad Binder saa ensi kaudella KTM:n tehdastiimiin Johann Zarcolta vapaaksi jääneen paikan. Kuva: KTM.

KTM on ilmoittanut, että Pol Espargaron rinnalla toista tehdastiimin pyörää ajaa aiemmin Tech3-tiimiin suuntaamassa ollut Brad Binder. Binderiltä vapaaksi jäävän Tech3-tiimin paikan täyttää Iker Lecuona. 

KTM kertoo tiedotteessaan panostavansa nuoriin kuljettajiin ja tällä kaudella Moto2-luokassa KTM:llä kilpailevat Brad Binder ja Iker Lecuona saavat ensi kaudella näyttää kykynsä MotoGP-luokassa.

Vuoden 2016 Moto3-maailmanmestari Binder oli Moto2-luokassa esittämiensä hyvien suoritusten ansiosta jo matkalla MotoGP-luokkaan ja Red Bull KTM Tech3 -tiimiin kaudeksi 2020. Johann Zarcon lähdön myötä Red Bull KTM Factory Racingilla avautui kuitenkin kuljettajan paikka, jota Binder on nyt valjastettu täyttämään. Eteläafrikkalainen kilpailee tulevalla kaudella Pol Espargaron tiimikaverina.

Binderiltä Tech3-tiimissä vapaaksi jäävälle paikalle on nimetty niinikään hyviä tuloksia Moto2-luokassa American Racing KTM -tiimissä saavuttanut Iker Lecuona, joka liittyy tiimiin Miguel Oliveiran pariksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että Mika Kalliota ei nähdä ainakaan KTM:n vakituisena kilpakuljettajana kaudella 2020.

Pit Bierer, KTM:n moottoriurheiluosaston johtaja:
”Oli selvää, että vuoden 2020 suunnitelmamme muuttuisivat kauden puolivälin ilmoituksemme jälkeen. Asiaa pohdittuamme ja siitä keskusteltuamme päätimme valita tämän suunnan ja antaa nuorille, nälkäisille ja kokeneille pienempien luokkien kuljettajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Brad on kulkenut KTM:n MotoGP-rakenteen läpi, eikä ole epäilystäkään, etteikö hän voisi esittää totuttuja otteita ja peräksiantamattomuutta myös Red Bull KTM -tiimissä. Ikerin suhteen olemme luottavaisia sen suhteen, että Hervé [Poncharal] ja koko Tech3-tiimi onnistuvat tukemaan häntä, kuten he ovat tällä kaudella tehneet Miguelin kanssa. Edistysaskeleemme MotoGP-projektissa ovat jännittäviä, ja nyt kun asiat ovat hoidossa ensi kauden kuljettajien suhteen, voimme todella keskittyä tarinamme seuraavan kappaleen rakentamiseen.”

Uusin numero