Bike SM-Enduro Otavassa 25.7.

Omia SM-luokkiaan johtavat Oskari Kantonen, Riku Nikander ja Tuomas Ahonen saavat tiukat haastajat MM-sarjaa kiertävistä Marko Tarkkalasta, Valtteri Salosesta ja Jari Mattilasta.

MM-sarjan kesätauko antaa kuljettajille mahdollisuuden kilpailla myös Suomessa. Suzukia aiemmin käskyttänyt Mattila saapuu Mikkeliin Hondalla, jolla hän on tällä kaudella ajanut myös Puolan ja Slovakian MM-osakilpailut.

Voittotaisteluun osallistuvat varmasti myös moninkertaiset maailmanmestarit Petteri Silvan, Samuli Aro, Petri Pohjamo ja monet muut.

Kilpailukeskus sijaitsee Otavan ravintola Huvikummussa. Kilpailijoiden huolto pysyy koko kilpailun ajan Otavan kylän keskustassa. Kilpailussa kierretään kolmea maastokoetta. Maastokokeet sijaitsevat Korpikoskella, Hasassa ja Lahnaniemellä. Yhden kierroksen pituus on noin 65 kilometriä.
Ensimmäinen kilpailija starttaa maastoon aamuyhdeksältä.

Kilpailuun on ilmoittautunut 149 kuljettajaa. He kilpailevat tasonsa mukaan kolmessa luokassa: C, B ja A. C-luokan kuljettajilla on lajista vähiten kokemusta. Jokainen luokka jaetaan pyöräkoon mukaan luokkiin avoin, 125 ja 2504t. A- ja B-luokkalaiset kilpailevat SM-pisteistä pyöräkoon määrittämissä luokissa.

Mikkelin kisa on kauden kuudes SM-osakilpailu. Kauden viimeinen, seitsemäs kilpailu ajetaan syyskuussa Lahdessa.

Tiedote: Elina Raittila

Uusin numero