Biaggi räväkästi kakkosriviin – Sykes pauhasi paalulle Simoncellin nimikkoradalla

Vuoden 2013 maailmanmestari Sykes latasi Superpole aika-ajokisan pohjiksi huippuajan 1.34,214, josta Biaggi jäi sittenkin vain 0,249 sekuntia.

Aika-ajo 1:n kautta Superpoleen tiensä raivaamaan joutuneen Sykesin takana käytiin armottoman tasainen taistelu eturivin kahdesta muusta lähtöpaikasta.

Ne menivät lopulta Aprilian Leon Haslamille ja Ducatin Davide Giuglianolle. Haslamin ero kärkeen oli 0,212 ja Giuglianon 0,228 sekuntia.

Neljänneksi päätyi sarjaa suvereeniin tyyliin johtava Sykesin tallikaveri Jonathan Rea 0,245 sekuntia pohjista.

Biaggi jäi Reasta siis ainoastaan neljä tuhannesosaa. Eturivin lähtöpaikkakaan ei karannut kuin 21 tuhannesosan päähän.

Biaggi elementissään

Ensi viikolla 44 vuotta täyttävä kuusinkertainen maailmanmestari Biaggi ei sitä kuitenkaan suuremmin murehtinut.

Vauhti on kohdallaan, sillä hän kellotti pohjat perjantaina molempiin harjoituksiin jatkaen lauantaina kärjen välittömässä tuntumassa.

Biaggi kertoi saapuneensa kotiyleisön eteen ja Marco Simoncellin nimeä  kantavalla radalle täysin ilman paineita. Tärkeintä on nauttia taas pitkästä aikaa kilvanajosta, pitää hauskaa ja näyttää siinä samalla vilungisti nuoremmille vähän mallia.

Huippukunnossa oleva Biaggi on suoriutunut tehtävästään tähän mennessä loistavasti. Podiumsijoituksista pidetään suu edelleen visusti supussa, mutta sunnuntaina kaikki on mahdollista.

– Olen iloinen ja vilpittömän kiitollinen Aprilian minulle tarjoamasta tilaisuudesta. Onhan se silti kieltämättä vähän outo tilanne, että en ole nyt tutun porukan kanssa testitöissä vaan kisaolosuhteissa, pudotteli Biaggi.

– Kaikki on sujunut hienosti ja tunnen olevani taas elementissäni. Katsotaan nyt, mitä huominen tuo tulleessaan. Sunnuntaina ripaus onneakin on tietenkin tervetullutta, huikkasi hyväntuulinen Biaggi.

Aprilian Racingin tiimipäällikkö Romano Albessiano on vähintäänkin yhtä innoissaaan kuin Biaggi.

– Tämä merkitsee historiaa Aprilialla ja Superbiken MM-sarjalle. On mahtavaa nähdä Max taas kilpailemassa. Se on lahja kaikille faneille ja koko lajillemme, Albessiano hehkuttaa.
 

Uusin numero