Biaggi pitää hauskaa ja antaa adrenaliinin virrata kohupaluussa MM-sarjaan

Ensi viikon perjantaina 44 vuotta täyttävä Biaggi pyrkii toppuuttelemaan parhaansa mukaan kohua paluukisan alla – turhaan.

Tuo tehtävä on vaikea siinäkin mielessä, että paluu tositoimiin tapahtuu fanaattisen kotiyleisön silmien edessä Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla.

Biaggin takavuosien perivihollinen Valentino Rossikin on jo ehtinyt lyödä lisää löylyä kiukaalle kertomalla kannustavansa ja hurraavansa – kerrankin – Maxin puolesta paikan päällä Misanossa.

– Podiumsijoituksista ei puhuta. Päätavoitteeni on pitää hauskaa ja tuntea taas adrenaliinin virtaavan kisaolosuhteissa. Pistän itseni testiin nuorempien kuljettajien kanssa ja koen tämän eräänlaisena lahjana, Biaggi pudottelee.

Lahja myös Aprilialta

Mestaruusvuoden 2012 jälkeen aktiiviuransa päättänyt Biaggi on toiminut tällä kaudella Aprilian virallisena testikuljettajana niin Superbiken kuin MotoGP:nkin osalta.

Aprilia palkitsee konkarin villillä kortilla Misanon lisäksi Sepangin radalla Malesiassa elokuun ensimmäisen viikonvaihteena ajettavan Superbiken osakilpailun muodossa.

– Villin kortin idea syntyi tavallaan oudolla tavalla käynnistäessäni työt testikuljettajana. Aprilia näet tarjosi minulle miltei heti mahdollisuutta villin kortin kisoihin. Olen kypsytellyt ajatusta pitkään ja tullut nyt tähän johtopäätökseen perheeni tuealla. He ovat ymmärtäneet täysin päätökseni, painottaa Biaggi.

Iso tunnelataus

Misano tarjoaa luontevan paikan paluulle.

– Misano on Aprilian kotikisa, mikä tekee tästä kaikesta vieläkin erityisemmän. Tämä on minulle myös suuri emotionaalinen haaste.

Misano isännöi Superbiken MM-sarjan kauden kahdeksatta kisaviikonloppua. Misanon jälkeen vuoroaan odottaa vielä viisi osakilpailua.

Superbike on saamassa nykytahdilla uuden maailmanmestarin, sillä pitkän Honda-pestinsä jälkeen Kawasakille siirtynyt britti Jonathan Rea on ollut tällä kaudella käytännössä pitelemätön.

Rea johtaa sarjaa muhkealla 124 pisteen erolla maanmieheensä, tallikaveriinsa ja vuoden 2013 mestariin Tom Sykesiin.

– Ajoin urani ensimmäisen Superbiken MM-osakilpailun Misanossa ja olen aina nauttinut kilpailemisesta Italiassa. Tämä on minulle taas uusi rata Kawasakilla, mutta Ninja ZX-10R on toiminut aina hyvin Misanossa. Luvassa on helteinen ja hieno kisaviikonloppu. Toivon mukaan Misanoon tiensä löytää paljon yleisöä Imolan tapaan, Rea pohjustaa.

Rean odotuksiin epäilemättä vastataan. Biaggia parempaa yleisömagneettia Misanoon tuskin tässä paikassa voisi toivoa.

Uusin numero