Biaggi kyseli keikkatöitä Aprilialta

Aprilia Racingin päällikkö Romano Albesiano myöntää, että ”Rooman keisari” on kääntynyt hänen puoleensa työnhaun merkeissä.

– Max on kysynyt, jos hän voisi kilpailla vielä kerran meidän riveissämme. Kyllä, meidän puolestamme hän voi tehdä sen kertaalleen kaudella 2014, Albesiano vahvistaa Aprilian kannan.

Aprilia haluaa Biaggin
kilpailevan Misanossa

Viime kaudella italialaisen tv-yhtiön kommentaattorina Superbiken MM-sarjaa kiertänyt Biaggi haluaisi tiettävästi tyrehdyttää ajohalunsa välittömästi ensi vuoden avauskisassa 23. helmikuuta Phillip Islandin radalla Australiassa.

Aprilia näkisi Biaggin tekevän keikkaluonteisen paluunsa kuitenkin vasta 22. kesäkuuta, jolloin kauden seitsemäs MM-osakilpailu ajetaan Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla San Marinossa.

– Misano olisi ehdottomasti parempi vaihtoehto. Minulle, Aprilialle ja italialaisille olisi upea tilaisuus nähdä Maxin kaltaisen suuren nimen ajavan jälleen kotiyleisön edessä. Niin, ja se olisi hyvää koko lajille. Mikä ettei, innostuu Albesiano.

– Tiedän, että Max on erittäin motivoitunut. Miksi siis heittää tällaista tilaisuutta hukkaan, jatkaa Albesiano.

Kuka maksaa viulut?

Ducatin MotoGP-projektia johtamaan siirtynyt Aprilian entinen pomo Gigi Dall'Igna tarjosi jo viime kaudella Biaggille töitä testikuljettajana. Siihen hommaan arvonsa tunteva Biaggi ei kuitenkaan Aprilialle lähtenyt.

Biaggi veti vastaiskuna ässän hihastaan ja paineli muina miehinä testaamaan Ducatin Pramac-tiimin MotoGP-pyörää Ben Spiesin tuuraajana kesäkuussa Mugellossa.

Biaggi toki tuntee arvonsa myös siinä mielessä, että hän ei aio kaivaa kuvettaan suunnitteilla olevan come back’in osalta. Sitä ei tee toisaalta myöskään Aprilia, mutta tältä osin puhe pattitilanteesta on sittenkin liioiteltua.

Neuvottelut jatkuvat hyvässä hengessä, joskin Albesiano ei tule tinkimään Aprilian linjanvedosta.

– Minä en maksa Maxille. Hän kysyi meiltä mahdollisuutta kilpailemiseen, emmekä me häneltä.

– Mutta jos suinkin voimme auttaa Maxia hänen suunnitelmissaan, niin me tietenkin teemme sen. Superbiken MM-sarja kaipaa uusia ideoita ja lisää näkyvyyttä. Maxin paluu vaikka yhden kisankin ajaksi olisi juuri sitä, tähdentää Albesiano.
 

Uusin numero