Biaggi arvioi Superbike-luokan mahdollisia manttelinperijöitään

Viime kaudella Biaggille mestaruuden vain puolella pisteellä hävinnyt Kawasakin Tom Sykes ja pronssia pokannut BMW:n Marco Melandri ovat ainakin takuuvarmasti toista mieltä Biaggin kanssa. Kenties myös kauden 2011 mestari, Ducatilla kilpaileva Carlos Checa ja yhä jokunen muukin.

Biaggi on näet jättänyt mainitsematta kyseiset herrat tyystin heittäessään italialaismediassa arvioita mahdollisista manttelinperijöistään tulevana viikonvaihteena Phillip Islandin radalla Australiassa alkavalla kaudella.

Biaggi voitti viime vuonna mestaruuden Aprilialla. Tätä taustaa vasten ei ole siis mikään ihme, minkä valmistajan kuljettajia Biaggin kandidaattilistalta pääosin löytyy.

Olkaa hyvä, tässä tulee Max Biaggin lista, eli kuuden kuljettajan nimet 19:stä mahdollisesta.

* Eugene Laverty, Aprilia
– Nuori kuljettaja, hieno poika ja erittäin hyvä jokaisella kierroksella. Pistää Superpolessa peliin ehkä vähän liikaakin ja on sen myötä joskus ongelmissa kisasäätöjen kanssa. Nopea kurveissa, vaikea ohitettava ja vahva jarrutuksissa.

* Sylvain Guintoli, Aprilia
– Paljon kokemusta. On kilpaillut myös MotoGP:ssä. Guintoli voitti viime kaudella kolme GP:tä Ducatilla ja omaa kokeneen tiimin myötä kaiken sen, mitä vaaditaan taistelussa mestaruudesta. Erittäin nopea myös sadekelillä.

* Leon Haslam, Honda
– Nopea kaikissa olosuhteissa. Nopea myös löytämään toimivat säädöt. Potentiaalia parantaa entisestään.

* Chaz Davies, BMW
– Voitti viime vuonna yhden GP:n, mutta nyt vaaditaan enemmän. Tosin vasta toista kautta Superbike-luokassa. Erittäin nopea niin sanotulla välikelillä.

* Michel Fabrizio, Aprilia
– Heikkoudet tulleet tähän mennessä esiin kisatilanteessa. Ajaa usein hyvät harjoitukset, mutta ei löydä optimaalisia säätöjä kisaan. Ehdottomasti talentti, joka ei ole vielä esittänyt parastaan.

* Davide Giugliano, Aprilia
– Nuori poika, eikä vielä paljon kokemusta. Tuntee kuitenkin jo radat ja antaa aina kaikkensa. Todella vahva jarrutuksissa. Vaikeuksia ajaa kokonaisuutena ehjää kisaa.

* Kuva: worldsbk.com
 

Uusin numero