Biaggi Aprilian apuna GP-paluussa

Aprilia on vahvistanut, että se tulee tehdastallina kuninkuusluokkaan kaudella 2016.

Startti yhteistyölle tapahtui Mugellon radalla Italiassa, jossa Superbiken vuoden 2012 maailmanmestari Biaggi testasi Aprilian nykyistä Open-luokan ART-pyörää.

– Max on tärkeä osa Aprilian historiaa ja kuljettajana äärimmäisen pätevä. Hän halusi kokeilla MotoGP-luokan nykyistä ART-pyörää ja avata polkua paluullemme GP-sarjaan, muotoilee Aprilian kilpailutoimenjohtaja Romano Albesiano.

Albesiano oli ilahtunut nähdessään Biaggin jälleen tositoimissa.

– Hän on aina insinöörien ja myös fanien silmäterä, mutta tähdennän, että tämä testi ei ollut suinkaan alustusta Maxin paluulle kilparadoille. Hän tasoitti tällä testillä Aprilian tietä paluulle MotoGP-luokkaan. Se tie alkaa muotoutua, mutta haluan ajatella tuota testipäivää silti enemmän kahden ystävän tapaamisia, Albesiano kuvailia Biaggin ja Aprilian välistä sidettä.

Dovizioso Ducatilla viitisen
sekuntia Biaggia nopeampi

Aprilia ei tarjonnut Mugellosta tarkempaa tietoa Biaggin kierrosajoista, mutta eri lähteiden mukaan niiden arvioitiin liikkuneen parhaimmillaan 1.53:n tietämillä.

Samaan aikaan rataa kiersivät Ducatin tehdastiimin kuljettajat Andrea Dovizioso ja Cal Crutchlow. Maanantain kuluessa 67 kierrosta urakoinut Dovizioso viimeisteli lukemat 1.47,9. Crutchlow ajoi 12 kierrosta vähemmän ja ajan 1.48,2.

MotoGP-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Le Mansin radalla Ranskassa. Italian GP Mugellossa seuraa Ranskaa kesäkuun alussa.

 

Uusin numero