Betan iskuryhmä on kuosissa: Jukola – Tarkkala – Himmanen

Punavalkoista italialaismerkkiä edustavat nurmijärveläinen Aleksi Jukola, loppilainen Marko Tarkkala ja vantaalainen Henri Himmanen.

Heistä Jukola, 21, lähtee paikkaamaan enduron MM-sarjaan syntynyttä suomalaiskuljettajien vajetta.

Himmasen tavoitteena SM-mitali

MM-tasolla trialia ajanut ja enduroon muutama vuosi sitten vaihtanut Himmanen, 29, on kirinyt tasaisesti kohti kovinta SM-kärkeä.

Himmanen ajoi tähän mennessä parhaan endurokautensa viime vuonna, jolloin hän oli isoimman luokan SM-nelonen.

– Alkavaan kauteen lähden tavoitteenani jatkaa positiivista tuloskehitystä ja nelossijan kirkastaminen kauden lopuksi SM-mitaliin, Himmanen suunnittelee.

Tarkkala pääsee Päitsille

Tiimiä luotsaava moninkertainen MM-mitalisti Tarkkala, 31, ajaa Himmasen tavoin isoimmassa, eli enduro3-luokassa.

Himmasen ja Tarkkalan työvälineinä ovat 300-kuutioset kaksitahtipyörät.

– Henrillehän (Himmanen) pyörä on jo entuudestaan tuttu, mutta itselläni iso nelari vaihtuu vähän sirompaan malliin, MM-sarjassakin vuonna 2012 Betalla ajanut Tarkkala kertoo.

Tarkkalalle alkava kausi on monella tapaa poikkeuksellinen.

– Tähän asti olen viettänyt talvet Espanjassa valmistautuen kisakauteen MM-sarjassa, nyt talviohjelmaan kuuluu muun muassa valmistautuminen Päijänteen Ympäriajoon. Viimeisestä päitsikokemuksesta onkin vierähtänyt jo 13 vuotta!

Jukola lähtee nuorten
luokassa MM-sarjaan

Jukolalla on suuret saappaat täytettävänään Juha Salmisen ja Tarkkalan vetäydyttyä MM-sarjasta. Hän ei suostu silti kasaamaan itselleen ylimääräisiä paineita. Eikä ole mitään syytäkään. Edessä on oppivuosi, jonka hedelmiä poimitaan myöhemmin.

– Uskon, että kovalla treenillä saadaan hyviä tuloksia. En ole osannut asettaa itselleni vielä tulostavoitteita, koska en tarkalleen tiedä, mitä on tulossa ja mikä taso MM-sarjan nuorten luokassa on. Muutaman kisan jälkeen olen varmasti viisaampi. Joka tapauksessa tämä on suurimpia ja hienoimpia asioita elämässäni. Pitkäaikainen haaveeni on toteutumassa, Jukola hehkuttaa.

Kotimaassa Jukola kilpailee enduro2-luokassa tarkoituksenaan ajaa ainakin kaikki SM-sarjan kesäosakilpailut. Luonnollisesti miehen päätähtäin on MM-sarjassa, jossa hän ajaa 350-kuutioisella nelitahtipyörällä italialaisen Team Beta Boano Racingin lipun alla.

MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan Heinolassa 7.-8. kesäkuuta. MM-kausi käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonvaihteena Espanjan Bassellassa.

Osa tiimin tavoitteista
on jo saavutettu

– Team Beta Finlandin tavoitteena on tuoda enduroon kilpailukykyinen, valmis kalusto, ammattitaitoinen taustaryhmä kuljettajien tueksi, luoda varikoille enemmän ammattimaisuutta ja tätä kautta silottaa nuorten suomalaiskuljettajien tietä kohti menestystä, pitkän ammattilaisuran enduron parissa tehnyt Tarkkala luettelee.

– Olemme jo saavuttaneet yhden tärkeimmistä tavoitteistamme, kun Aleksi (Jukola) pääsee ajamaan MM-sarjaan. Aleksilla on hieno mahdollisuus päästä ajamaan lajin kovimpaan sarjaan ja näyttämään siellä kyntensä. Suomessa tulostavoitteenamme on rohmuta mahdollisimman monta SM-mitalia Betalle, Tarkkala toteaa.

Tiimin taustalta löytyy rutkasti tietotaitoa sekä ajokokemuksen että teknisen osaamisen muodossa. Tarkkalan lisäksi tiimissä vaikuttaa Petteri Silvan, jolla on kuljettajataustan lisäksi vuosien kokemus myös tekniseltä puolelta.

Kaudella 2014 Betaa edustavat myös jälleenmyyjien tiimeissä ajavat Silvan, Matias Savo, Jiri Leino, Kai Estola, sekä Mikko Stenvall.
 

Uusin numero