Bemareille menestystä Motoparkista

Vehniäinen starttasi kisaan ruudusta seitsemän, ajettuaan aika-ajoissa omasta mielestään ylivarovasti.
– Kovaa piti vääntää kisan aikana, että pääsin nousemaan toiselle sijalle.
Yritin tavoittaa Kalliota, mutta kisan loppupuolella takarengas alkoi sulaa ja piti alkaa turvaamaan kakkossijaa, sanoi kisan lopputulokseen tyytyväinen Vehniäinen.

Sami Pennan suoritus oli huikea, sillä ajotaukoa oli kertynyt puoli vuotta ja pyörä oli täysin uusi tuttavuus.
– Pyörässä on huimasti potentiaalia, kun heti ensimmäisenä kisaviikonloppuna pystyin ajamaan toiseen lähtöruutuun eikä palkintopallipaikkakaan jäänyt kovin kauas, totesi tyytyväinen Penna.

Penna ajoi ensimmäiset metrinsä BMW:llä vasta kisaviikonloppuna, ja tiimikaveriin nähden erilainen ajotyyli teetti töitä oikeiden säätöjen saamiseksi pyörään.
– Vauhti alkoi löytyä heti, kun alusta saatiin säädettyä omalle ajotyylilleni sopivaksi. Myös jarruihin tehtiin radikaaleja muutoksia, sanoi Sami Penna.

Viikon kuluttua ajetaan seuraava SM-osakilpailu Alastaron moottoriradalla, ja sinne BMW Superbike Dealer Team suuntaa kovin odotuksin.
– Sarjan taso olisi heikko, jos tällainen uusi tiimi ja pyörä heti nousisi ykköspaikalle. Nyt ollaan kuitenkin löydetty lisää nopeutta ja tietoa pyörän säätämisestä, joten sijoitusta yritetään parantaa yhdellä pykälällä, toteavat sekä Kari Vehniäinen että tallipäällikkö Esko Kuparinen.

Kilpailun tulokset löytyy täältä.

Kuvia sateisesta lauantaista löytyy alla olevasta linkistä.

Uusin numero