Belgialaiskuljettaja Wybo nousi Helsinki Supercrossin avausvoittoon

Kyse on historian ensimmäisestä Helsingissä järjestettävästä motocrossin sisähallikilpailusta, jonka jälkimmäinen osakilpailu ajetaan launtaina.

Helsingin Messukeskuksen katon alla mentiin kärjen osalta puhtaasti ulkomaalaiskomennossa, kun kaksi muuta palkintosijaa täytettiin ranskalaisvoimin. Finaalin ainoa suomalaiskuljettaja Joonas Heimonen sijoittui kuudenneksi. Se oli kova ja odotukset ylittänyt suoritus 14 kuljettajan joukossa.

Wybon voitto ei ollut itsestään selvää, sillä hän nousi kärkipaikalle vasta toiseksi viimeisellä kierroksella. Alkutahdit kilpailuun löi ranskalainen Florent Richier, joka kuitenkin menetti kärkipaikkansa ajovirheen seurauksena. Richier ajoi lopulta toiseksi ennen maanmiestään Fabian Izoirdia.

– Minulla oli koko päivän mahtava fiilis. Olen tottunut ajamaan tätä rataa vastaavilla, pehmeillä radoilla. Jos rata olisi ollut kovapintainen kuten supercrossissa yleensä, en usko, että olisin pysynyt ranskalaisten vauhdissa, Wybo kertoi.

– Lisäksi minulla oli onnea finaalissa, koska Richier teki selvän virheen hyppyrissä ja minä pääsin hyppäämään hänestä ohi. Tunsin paineita ajaessani viimeisen kierroksen kärjessä, mutta onneksi pystyin pitämään paikkani. Tavoitteeni on voittaa myös lauantaina.

Finaali oli lähellä jäädä vaille kotimaista edustajaa, kun yksikään suomalaiskuljettaja ei lunastanut jatkopaikkaa illan karsinnoista. Heimonen pääsi kuitenkin finaaliin niin sanottuna villin kortin kuljettajana.

Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimin kuljettajien päivä ei sujunut valoisasti. Junioritiimin Teemu Lehtinen sekä Niko Koskela karsiutuivat finaalista. Semifinaalieränsä voittanut päätiimin australialainen Dean Ferris joutui keskeyttämään finaalin.

Helsinki supercrossin toinen osakilpailu kurvaillaan tänään. Tapahtuman avajaiset järjestetään klo 18.00. Illan sähäkkä finaali ajetaan klo 21.30.