Belgialainen Sebastien le Grelle juhli IRRC-Superbike-luokassa Imatralla, Erno Kostamo oli viides

Sebastien le Grelle
(Kuva: Janne Kohonen)

Imatran IRRC-sarjan sunnuntain kilpailut päätti Superbike-luokan kamppailu, jossa oli suomalaisittain jännitettävää kisan loppuun saakka. IRRC-Superbike-luokassa voittoon ajoi belgialainen Sebastien le Grelle.

Pauli Pekkasen kisa mureni vilppilähdön 20 sekunnin aikasakkoon ja hänen sijoituksensa oli kuudes. Erno Kostamo joutui kisan loppupuolella päästämään ohitseen brittiajajat Michael Rutterin ja Dan Kneenin ohitseen. Erno oli kisassa viides.

-Olen kohtuullisen tyytyväinen tuloksiini, sillä ero kärkeen on kaventunut, Kostamo totesi.

Imatran kotiradalla ajanut Juha Kallio kaatui Superbike Open –luokassa. Häneltä murtui sormi ja Juha ei päässyt päivän viimeiseen lähtöön.

Hollantilainen Joey den Besten hallitsi Supersport-luokan kilpailuja. Hän voitti Open-luokan neljällä sekunnilla ja IRRC-startin vajaalla kahdella. Kärkikolmikko oli molemmissa kilpailuissa sama. Saksan Thomas Walther oli kakkonen ja maanmies Christian Schmitz kolmas.

Suomen Anssi Koski kaasutteli kahdesti viidenneksi, mutta kun hän ajoi IRRC-startissa villillä kortilla ei
sarjapisteitä tullut. Den Besten kipusi IRRC-sarjassa sarjajohtoon ohi lauantaisen kilpailun jälkeen tahtipuikkoa heiluttaneen ranskalaiskuljettaja Pierre Yves Bianin, joka joutui sunnuntaina keskeyttämään.

Sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen halliten sunnuntain
sivuvaunujen kilpailua lauantain tapaan. Voittomarginaali kasvoi kymmenen kierroksen kilpailussa reiluun minuuttiin. Markku Artiola/Kasper Arokivi kaksikko kaasutteli toiseksi saavuttaen ruutulipun 1:05.256 sekuntia kärkiparin takana.

Kansainvälinen moottoripyörien katurata-sarja IRRC jatkuu heinäkuun lopulla Belgian Chimayssä. Sarja päättyy syyskuun loppupuolella Saksan Frohburgissa.