Beirer: “Herlings on villi lintu!”

– Jeff on ajanut meidät usein ajatuksineen ja toiveineen miltei epätoivon partaalle. Hän on kuin villi lintu, KTM:n kilpailutoiminnan johtaja Pit Beirer kuvaili lentävää hollantilaista.

Beirer joutui aikoinaan julkisestikin ojentamaan tuittuilevaa teinitähteään, joka on kuitenkin kasvanut nyt myös tässä mielessä miehen mittoihin. Herlingsin, 19, luonteesta löytyy toki edelleen ripaus boheemiutta, joskin sekin kuuluu ehdottomana osana siihen kokonaisuuteen, josta suuret mestarit on tehty.

– Mutta aina kun erä alkaa, niin Jeffrey on siinä täysillä mukana. Tiedän, kuinka kovaa hän on harjoitellut ja harjoittelee jatkossakin – satoi sitten vettä tai lunta ja jos maa on jäässä tai lämpöasteita yli 40. Hän pystyy ajamaan kisassa täydet minuutit silmäänsä räpäyttämättä. Siinä on perusta hänen menestykselleen, Beirer alleviivaa.

KTM:n kanssa edelleen kahden vuoden sopimuksen omaava ja MX2-luokassa jatkava Herlings saavutti toisen mestaruuden ylivertaisella tavalla loppukauden olkapäävammastaan huolimatta. Kulta kilahti plakkariin 135 pisteen erolla seuraavaan.

– En olisi voinut koskaan juhlia tällaista menestystä ilman KTM:n tarjoamaa valtaisaa taustatukea. Saimme päättyneelläkin kaudella pyörästä koko ajan yhä paremman ja olen erittäin kiitollinen siitä. Kiitos herra Piererille (Stefan) siitä, että hän tarjoaa meille markkinoiden parhaan pyörän, hehkutti Herlings.

Cairoli odottaa malttamattomana
paluuta unelmapyörän puikkoihin

KTM:n tehdastiimin kausi 2013 oli täydellinen, sillä Tony Cairoli otti odotetusti omansa puolestaan MX1-luokassa. Mestaruus oli italialaiselle jo uran seitsemäs.

– Voimme vain ihmetellä ja ihailla jokaisen kilpailun jälkeen, miten Tony pitää kaiken kontrollissaan. Hän oli käytännössä lyömätön myös viime kaudella, pudotteli Beirer.

Cairoli, 28, kuittasi kohteliaisuudet pistämällä vielä piirun verran paremmaksi.

– 350-kuutioinen KTM on minulle unelmapyörä. Se istuu täydellisesti ajotyyliini. Takana on loistava kausi, josta ei olisi voinut enemmän toivoa. Taistelen mestaruudesta jälleen ensi kaudella ja motivaationi on todella korkealla. Odotan malttamattomana uutta kautta. Haluaisin aloittaa sen jo huomenna!, latasi Cairoli.

Cairolin pitää kuitenkin malttaa mielensä ja ajohalunsa vielä tovin. 18 osakilpailua kattava kausi 2014 käynnistyy tämän vuoden tapaan Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa Qatarissa  1. maaliskuuta.

Suomessa ja Hyvinkäällä MM-sarjan tähdet tuikkivat kauden kuudenneksi viimeisen osakilpailun merkeissä 13. heinäkuuta.

Uusin numero