Bautista teki ”John Kocinskit” Phillip Islandilla

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista voitti uransa ensimmäisenä Superbiken MM-kisaviikonloppuna molemmat kisalähdöt. Saman tempun teki viimeksi John Kocinski vuonna 1996.

23 vuotta sitten John Kocinski voitti molemmat uransa ensimmäisen Superbike-viikonlopun MM-osakilpailut. Yhteistä Alvaro Bautistan tänään tekemän tempun kanssa oli se, että molemmat tekivät saman suorituksen Ducatilla.

Superbiken MM-kausi 2019 aloitettiin tutusti Phillip Islandin radalta Australiasta. Sunnuntain kisalähtö toisti lauantain kisaa melko tarkasti. Ducatin tehdaskuski Alvaro Bautista otti jo ensimmäisessä mutkassa ykköspaikan ja piti sen kisan loppuun asti. Ero pääjoukkoon kasvoi kisan aikana yli 12 sekunnin mittaiseksi.

Kakkospaikasta kävivät tiukan kisan Kawasaki-kuskit Jonathan Rea ja Leon Haslam. Nelinkertainen maailmanmestari Rea joutui tiukoille, kun ensimmäisen kierroksen mutkassa neljä tallin tulokaskuljettaja Leon Haslam ohitti hallitsevan mestarin. Kissa ja hiiri -leikki jatkui läpi kisan ja keskinäinen kisa päättyi Rean tullessa maaliin kakkosena vain kaksi sekunninkymmenystä ennen Haslamia.

Michael van der Mark otti neljännen sijan jo lähdöstä. Ducatin tehdastiimin Chaz Davies onnistui nousemaan 16. lähtöruudusta kisan aikana seitsemänneksi. Paras Honda-kuljettaja oli kymmenenneksi ajanut Leon Camier.