Bautista jatkaa voittamattomana World Superbike -sarjassa

Alvaro Bautista on voittanut kaikki kaudella 2019 ajetut WSBK-sarjan kilpailulähdöt.
Kuva: World Superbike.

Vuoden 2019 World Superbike -sarja näyttää alkukauden perusteella olevan Alvaro Bautistan heiniä. Espanjalainen on Assenin osakilpailun jälkeen voittanut kaikki ajetut kilpailut.

Viime viikonloppuna Superbiken MM-sarja vieraili Assenin radalla Alankomaissa. Espanjan Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing) saa jatkaa kauttaan viikonlopun jälkeen voittamattomana. Ensimmäiseen kilpailuun paalulta startannut Bautista otti johtopaikan kilpailun alussa ja veti vastustamattomasti kaulaa hyvän startin ottaneeseen BMW Motorrad -tiimin Markus Reitenbergeriin. Kahdeksannelta sijalta startannut Jonathan Rea (Kawasaki Racing) onnistui nostamaan itsensä kilpailun toisella kierroksella jo kolmannelle sijalle. Pian Rea sai kuitattua myös Reitenbergerin, joka sijoittui lopulta kuudenneksi. Kotiyleisön iloksi Michael van Der Mark (Pata Yamaha) nosti itsensä kolmannelle sijalle.

Bautistan voitto oli ensimmäinen Ducatille sitten vuoden 2012, jolloin Sylvain Guintoli ajoi voittoon.

Toisen kilpailun startti tarjosi vaihtelua kauden kulkuun, sillä huikean startin kahdeksannesta ruudusta ottanut Jonathan Rea nosti itsensä kärkeen pitkälle takasuoralle saavuttaessa. Bautista oli hämmästyksekseen toisella sijalla ja van der Markin painostuksen alla. Rea puolusti sijoitustaan kynsin hampain, mutta kuudennella kierroksella Bautistan kylmähermoinen ohitus nosti espanjalaisen kärkeen. Heti perään Rea joutui myös kärkitaisteluun nousseen Chaz Daviesin ohittamaksi ja Ducati nousi hetkeksi kaksoisjohtoon ennen kuin Rea onnistui kuittaamaan sijoituksensa takaisin.

Alkuvaiheessa viidennelle sijalle pudonnut van der Mark aloitti nousunsa kilpailun puolivälistä ja kellotti kilpailun nopeimpia kierroksia nousten lopulta Rean ohi huikean kamppailun jälkeen ulkokautta. Kamppailu huipentui maalisuoralle, jossa Rea onnistui nousemaan van der Markin rinnalle, mutta ohitus jäi kotiyleisön riemuksi haaveeksi.

Kaksikon edessä Bautista oli saanut ajaa turvalliseen voittoon ja kirjoitti historiaa voittamalla kaikki 11 sarjan ensimmäistä kilpailulähtöä. Samalla Bautista nousi tasoihin Rean kanssa peräkkäisten voittojen määrässä.

Kilpailun täydelliset tulokset löytyvät World Superbike -sarjan internet-palvelusta. Seuraavan kerran Superbiket ovat tositoimissa Imolan radalla Italiassa 10.-12. toukokuuta.