Bartholemy soisi rouva Fortunan hymyilevän vihdoin myös Kalliolle

Tulevana viikonvaihteena ajettavaan Saksan GP:n valmistautuva Kallio sijoittui viime sunnuntaina Assenissa kymmenenneksi. Kisan jälkeen ilmeni, että takarengas oli päässyt pyörähtämään puoli kierrosta vanteella. Kallio on kärsinyt vastaavasta vain kerran aiemmin pitkällä urallaan.

– Kallio ajoi hyvän kisan Assenissa pudoten viiden nopeimman ulkopuolelle tuon rengasongelman vuoksi. Sachsenring lukeutuu hänen suosikkiratoihinsa. Jos Mika pystyy välttämään häntä viime viikkoina riivanneen epäonnen, niin odotan kärkipään sijoituksia, toteaa Marc VDS Racingin tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Kaikki alkoi vuonna
2001 Sachsenringilla

Kalliolla on aina myös tunnetta pelissä kiertäessään Sachsenringin vain 3671 metrin mittaista rataa.

Kaikki näet alkoi aikanaan juuri Sachsenringilta, jossa Kallio teki vuonna 2001 MotoGP-sarjan debyyttiinsä villin kortin voimin ja suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon mielenkiintoista ja tunnetusti myös menestyksekästä. Kallio, 29, on ajanut kaikki luokat kattaneella urallaan tähän mennessä yhteensä 34 podiumsijoitusta, joista 12 on voittoja.

Maamme laulu kajahti komeasti ilmoille itäisessä Saksassa sijaitsevassa Sachsenringissa vuonna 2005, kun Kallio voitti 125-kuutioisten kilpailun 0,134 sekunnin erolla sveitsiläiseen Thomas Lüthiin. Kisan kolmas oli Marco Simoncelli 0,288 sekuntia Kallion takana.

– Sachsenring on eräänlainen spesiaaliapaikka minulle siitäkin syystä, että urani alkoi siellä. Monet kuljettajat eivät pidä lyhyestä ja melko hitaasta radasta. Sachsenring on säilynyt kuitenkin minun suosikkieni joukossa ja olen saavuttanut siellä hyviä tuloksia, kertoo Kallio.

Aika-ajosijoituksella on
suuri merkitys Saksassa

Kalexilla kilpaileva Kallio korostaa aika-ajon merkitystä Saksan GP:ssä.

– Meidän on jälleen kerran keskityttävä aika-ajoon, sillä hyvä lähtöpaikka on Sachsenringilla tärkeämpi kuin kenties missään muualla.

Kallio lähtee luottavaisin mielin kauden kahdeksanteen MM-osakilpailuviikonvaihteeseen.

– Olen ajanut tasaisesti ja varmasti sijoittumalla kympin joukkoon kaikissa kilpailuissa. Se ei ole kuitenkaan vielä tarpeeksi. Vauhtini riittää viiden joukkoon ja tähtään ehdottomasti siihen Saksassa.

Kallion 52 pistettä oikeutta sarjassa kuudenteen sijaan. Kärjessä kiitää espanjalainen Marc Marquez pistein 127.
 

Uusin numero