Barreda Bort kuudennen päivän etappivoittoon, Price Dakarin kärkeen

Joan Barreda Bort nappasi kolmannen etappivoittonsa tämän vuoden Dakarissa. Yhteensä kokeneelle Barreda Bortille etappivoitto oli 27s. Kuva: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Dakarin kuudetta päivää lyhennettiin viidennen päivän vaikeuksien vuoksi. Etappivoittoon ajoi Joan Barreda Bort ja kokonaiskilpailun kärkipaikalle nousi Toby Price.

Erittäin haastavan ja raskaan edellispäivän vuoksi Dakarin kuudetta päivää lyhennettiin ja lähtöä viivästytettiin puolellatoista tunnilla, sillä monet kilpailijoista saapuivat maaliin myöhään ja kalusto pahoin vaurioituneena. Siitä huolimatta kokonaismatkaa oli 668 kilometriä, josta erikoiskoetta 347 kilometriä. Dyynien yli kulkeva nopea reitti laittoi lyhennyksestä huolimatta kuljettajien fysiikan todelliselle koetukselle.

Päivän nopein oli kokenut Joan Barreda Bort, joka nappasi vuoden kolmannen etappivoittonsa vain 13 sekunnin marginaalilla ennen Ross Branchia. Kolmanneksi nopein oli tulokkaiden sarjan ylivoimaisessa johdossa oleva Daniel Sanders. Päivän hyvin aloittanut Toby Price menetti aikaa loppuvaiheessa ja sijoittui seitsemänneksi, mutta nousi siitä huolimatta kokonaiskilpailun kärkeen.

– Olen tyytyväinen. Fiilis on hyvä ja olen säästynyt kaatumisilta. Uskon olevan hyvin vahva ensi viikolla, kommentoi kilpailun seitsemäntenä oleva Joan Barreda Bort.

Dakarin tilanne kuuden ajopäivän jälkeen:
1. Toby Price (KTM) 24h08m43             
2. Kevin Benavides (Honda) +0h02.16
3. Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda) +0h02.57     
4. Ross Branch (Yamaha) +0h03.41       
5. Xavier De Soultrait +0h03.41
6. Sam Sunderland (KTM) +0h04.23
7. Joan Barreda Bort (Honda) +0h06.25
8. Lorenzo Santolino (Sherco) +0h13.46
9. Skyler Howes (KTM) +0h15.12
10. Pablo Quintanilla (Husqvarna) +0h15.13

Dakar-ralli jatkuu lepopäivän jälkeen sunnuntaina, jolloin reitti kulkee Ha’ilistä Sakakaan. Kokonaismatkaa päivällä on 738 kilometriä, josta erikoiskoetta 471 km.

Uusin numero