Bajaj-KTM ostamassa Ducatia?

Vahvat huhut kertovat, että KTM:n omistajiin lukeutuva Bajaj Auto olisi ostamassa Ducatia. Päätös asiasta saataneen viikon-kahden kuluttua.

Italialainen moottoripyörävalmistaja Ducati on jo jonkin aikaa ollut myynnissä ja ostajaehdokkaiksi on ehditty mainita useita tahoja aina Harley-Davidsonia myöten.

Viime viikolla intialaisen Auto Bajajin toimitusjohtaja Rajiv Bajaj kertoi yhtiön osakkeenomistajille, että se haluaisi siipiensä suojaan KTM:n lisäksi toisenkin vahvan moottoripyöräbrändin, Ducatin. Kaupan tarkoituksena olisi vahvistaa Bajaj Auton asemaa merkittävänä moottoripyörävalmistajana.

Auto Bajajin omistajat ovat ihmetelleet miksi yrityksen käteisvaranto on poikkeuksellisen vahva. Toimitusjohtaja Bajajin mukaan yritys on halunnut varautua juuri tämänkaltaiseen tilanteeseen, että kun markkinoille tulee sopivaa ostettavaa niin yritys on välittömästi valmis siihen.

KTM:n tuotantomäärät ovat moninkertaistuneet sen jälkeen kun Bajaj osti 48 prosentin osuuden itävaltalaismerkistä. Rajiv Bajaj uskoo myös Ducatissa piilevän potentiaalia tuotantomäärien kasvattamiseen.

Uusin numero