Bagnaialla täydellinen viikonloppu

Kuva heijastelee Itävallan MotoGP-viikoloppua: Kärjessä Francesco Bagnaia perässään Brad Binder.

Francesco Bagnaia ei jättänyt muille mitään Red Bull Ringillä.

Tulosten valossa Francesco Bagnaian (Ducati Lenovo Team) MotoGP-viikonloppu Red Bull Ringillä ei olisi voinut olla parempi. Aika-ajossa mies kellotti nopeimman kierroksen ja ajoi vastustamattomaan voittoon niin lauantain sprintissä kuin sunnuntain GP-kilpailussa.

Sprinttikilpailussa Bagnaia lähti paalulta hyvin, ja Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ampui tyypilliseen tapaansa eturivin ulkopuolelta matkaan kuin tykin suusta. Maverick Viñalesin (Aprilia Racing) lähtö kakkosruudusta oli järkyttävä ja hän putosi entisestään ensimmäisen mutkan draaman seurauksena.  

Mutkaan liian vauhdikkaasti tullut Jorge Martin (Prima Pramac Racing) oli sisälinjalla ja osui Fabio Quartararoon (Monster Energy Yamaha MotoGP), mikä aloitti dominoefektin. Viñales oli Quartararon ja Marco Bezzecchin (Mooney VR46 Racing Team) välissä, kun jälkimmäinen kaatui yhdessä Johann Zarcon (Prima Pramac Racing) ja Miguel Oliveiran (CryptoDATA RNF MotoGP Team) kanssa, eikä Enea Bastianinikaan (Ducati Lenovo Team) onnistunut välttymään ongelmilta. Martinille annettiin long lap -rangaistus sunnuntain kilpailuun vastuuttoman ajamisen johdosta.

Bagnaia jatkoi kärjessä ennen Binderiä. Viidennen kierroksen alussa kaksikko oli yli sekunnin päässä Jack Milleristä (Red Bull KTM Factory Racing) ja Luca Marinista (Mooney VR46 Racing Team), ja Martin oli viidennellä sijalla. Seuraavalla kierroksella Miller putosi viidenneksi Marinin ja Martinin noustessa. Martin järjesti lisää draamaa, tällä kertaa kaarteessa 2A – Martin oli Marinin sisäpuolella ja pyörät osuivat yhteen mutkaan taitettaessa, ja jälkimmäinen kaatui.

Samaan aikaan Bagnaia oli venyttänyt johtonsa Binderiin noin sekuntiin, tämä puolestaan oli kolme sekuntia Martinin edellä. Kun kilpailusta oli jäljellä kuusi kierrosta, Pecco oli 1,3 sekuntia johtavan KTM:n edellä, ja ero jatkoi kasvuaan. Binderin kakkospaikka oli turvallinen, ero Martiniin oli 2,7 sekuntia ja Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) yksinäisellä nelospaikalla.

Bagnaia ei tehnyt virhettäkään tuodessaan Ducatinsa ensimmäisenä Itävallan sprinttikilpailun ruutulipulle kasvattaen pistejohtoaan. KTM:lle iloa toi Binderin toinen sija kotikilpailussa ja Martin ylsi kolmanneksi 12. lähtöruudusta – vaikka matkalle draamaa mahtuikin.

Bagnaian täydellisen viikonlopun viimeisteli sunnuntain kilpailun dominointi ja miehen 50. palkintokorokesija. Binder toisti sprinttikilpailun kakkossijansa tuoden näin itävaltalaisvalmistajalle lisää syytä riemuun ja Bezzecchi sai lievitystä sprinttikisan pettymykseen kolmannella sijallaan.

Kuten sprintissäkin, Bagnaia otti hyvän lähdön Binder kannoillaan. Tyypilliseen tapaansa myös Miller lähti hyvin nousten kolmanneksi, mutta Viñalesin suunta oli jälleen taaksepäin miehen jäätyä pussiin ykkösmutkassa Marinin ja Alex Marquezin nostaessa sijoituksiaan.

Bagnaia ja Binder vetivät nopeasti sekunnin kaulan muihin Binderin hiillostaessa maailmanmestarin kannassa. Martin suoritti sprinttikisan sekoilusta saamansa long lap -rangaistuksen neloskierroksella, mikä pudotti mestaruushaastajan 13. sijalle. Saman kierroksen lopussa Miller joutui antautumaan Alex Marquezille ja pian vielä Bezzecchille ja Marinille.

Tilanteen vakiintuessa Binder jäi puoli sekuntia Bagnaiasta, kun eteläafrikkalaisen kojelautaan ilmestyi ”Mapping 2”. Taistelussa kolmospaikasta Alex Marquez onnistui puolustautuman Bezzecchiltä. Kun jäljellä oli 15 kierrosta, Peccon johto kasvoi ensimmäistä kertaa sekuntiin ja jatkoi kasvamistaan, mutta taistelu viimeisestä palkintokorokepaikasta oli täydessä käynnissä, kun Bezzecchi yritti ohitusta ykkösmutkassa, mutta Alex Marquez onnistui puolustautumaan. Ohitus seurasi, kun kilpailua oli jäljellä seitsemän kierrosta ja Bezzecchi alkoi heti repiä eroa Marqueziin. Kun Marini ohitti Alex Marquezin muutaman kierroksen päästä, oli Bezzecchin karkumatka jo 1,7 sekuntia.

Edessä omassa sarjassaan ollut Bagnaia osoitti, miksi hänen pyörässään komeilee numero 1 ajamalla paalupaikalle sekä voittamalla sprintti- ja Grand Prix -kilpailut Red Bull Ringillä. Voitto oli Peccon uran 50 palkintokorokesijoitus ja Binder toi KTM:nsä maaliin toisella sijalla  kruunaten itävaltalaisvalmistajan vahvan viikonlopun kotikilpailussaan. Bezzecchin kolmas sija epäilemättä lievittää sprinttikilpailun pettymystä.  erittäin vahvan viikonlopun itävaltalaisvalmistajan kotikentällä. Bezzecchi pomppasi hyvin takaisin seisomaan puhujakorokkeelle lauantain pettymyksensä jälkeen.

Itävallan täydellisen viikonlopun jälkeen Bagnaian etumatka MM-sarjassa on mukavat 62 pistettä. MotoGP jatkuu 1.-3. syyskuuta Barcelonassa ajettavan Katalonian GP:n merkeissä.

Uusin numero