Australian GP:n pressitilaisuus: Lorenzon vitsit ovat vähissä

– Tilanteeni on vaikea mestaruuden osalta. Haluan kuitenkin vielä voittaa kolmesta jäljellä olevasta osakilpailusta niin monta kuin mahdollista ja pitää samalla Danin (Pedrosa) takanani MM-hopeataistelussa, pudotteli Lorenzo.

Yamahalla kiitävällä Lorenzolla on 11 pisteen etu puolellaan Pedrosan, joka ajoi vakuuttavan voiton viime sunnuntaina Malesiassa. Lorenzo sijoittui Sepangin radalla kolmanneksi Pedrosan ja tämän Honda-tallikaverin Marquezin jälkeen.

– Kahden viimeisen osakilpailun tulokset eivät ole olleet toivottuja. Halusin yltää Aragonissa ja Sepangissa ehdottomasti Marcin edelle. Tein kaikkeni Aragonissa, mutta Sepangin tulos osoittautui odotettua huonommaksi. Mutta se on nyt mennyttä, kuittasi Lorenzo.

Australian GP saa uuden voittajan, sillä kuudessa viimeisessä Phillip Islandilla ajetussa kuninkuusluokan kisassa ruutulippua ja riehakasta kotiyleisöään on ykkösenä tervehtinyt tällä kertaa katsomon puolelta kilvanajoa lajinsa legendana silmäilevä Stoner.

– Teen tietenkin kaikkeni voittaakseni Phillip Islandilla. Tällä hetkellä heikoin kohtamme on jarrutuksissa, mutta toisaalta Australiassa on viileämpää kuin Malesiassa. Teoriassa tämän radan pitäisi siis soveltua meille paremmin. Aina vain tuo teoria ei toteudu käytännössä…, jatkoi Lorenzo kasvot pääosin peruslukemilla.

Marquez: ”Ei väliä, missä
mestaruus saavutetaan”

Marquezille tarjoutuu tilaisuus mestaruuden varmistamiseen jo Australiassa, jos hän poimii Phillip Islandilta kahdeksan pistettä Lorenzoa enemmän. Homma on kypsä esimerkiksi siinä tapauksessa, että Marquez voittaa ja Lorenzo ei yllä neljättä sijaa korkeammalle.

– Totta, minulla on sunnuntaina ensimmäinen tilaisuus, mutta uskon, että sen toteuttamista tulee vaikeaa, erittäin vaikeaa. Jorge oli täällä todella nopea viime kaudellakin heti Caseyn takana.

Viime vuonna Phillip Islandilla puolestaan Moto2-luokan tittelin varmistanut Marquez pyrkii painottamaan, että hän ei ota paineita mestaruudesta huippunopealla ja uuden asfaltin saaneella saariradalla.

– Phillip Island merkitsee minulle yhtä kisaa muiden joukossa. Tärkeintä on saavuttaa mestaruus, mutta sillä ei ole väliä missä, Marquez jättää takaportin raolleen kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun Japanin Motegissa ja Espanjan Valenciassa.

Pressitilaisuudessa vahvistui samalla myös iloisia uutisia Hondan LCR-tiimin Stefan Bradlin taholta.

Bradlin oikeassa nilkassa todettiin murtuma Sepangin kaatumisen jälkeen, mutta hän pääsee ainakin kokeilemaan kuntoaan perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

 

Uusin numero