Austin MotoGP: Suzukin Iannone rutisti kärkeen pomppuisella COTA-radalla

Marquez on hallinnut Austinin GP:tä viime vuodet. Radan huono kunto ei Hondan Marc Marquezia juurikaan haitannut ja espanjalainen ajoi aamupäivällä neljä kymmenystä nopeammin kuin toiseksi parhaan ajan saanut Valentino Rossi. Aamupäivän kolmas oli Maverick Vinales.

Iltapäivän toisessa vapaassa harjoituksessa kaikki 24 MotoGP-luokan kuljettajaa paransivat aikaansa. Marquez joutui kertaalleen puistelemaan hiekan ajopuvustaan, mutta Marc ei saanut kaatumisessaan kummempia kolhuja kehoonsa.

Harjoituksen loppupuolella Suzukin Iannone vaihtoi pyöräänsä pehmeämmät renkaat ja hän rutisti kärkeen ohi Marquezin.

-Rata on vähän vaikea ja likainen, mutta se on sama kaikille, Iannone tiivisti.

Yhteisaikojen listalla Iannonesta jäi Marquez 56 tuhannesosasekuntia. Marquez ei käyttänyt Hondassaan pehmeitä renkaita. Kolmas oli Vinales, jolla oli eroa kärkeen vajaat kolme kymmenystä.

Rossi lähtee lauantain kolmanteen harjoitukseen neljänneltä sijalta. Argentiinan voittaja Cal Crutchlow oli viides ja hän jäi kärjestä vajaat puoli sekuntia.

Perjantaina erot kierrosajoissa MotoGP-luokassa olivat suuret. Esimerkiksi 1.-10. -sijojen aikaeroa oli 1,162 sekuntia ja top-15 ero oli lähes puolitoista sekuntia.