Aston Martinin ja Brough Superiorin AMB 001 testausvaiheeseen

Aston Martinin ja Brough Superiorin sadan kappaleen eränä rakennettava AMB 001 -pyörä on edennyt testausvaiheeseen.

AMB 001, Aston Martinin ja Brough Superiorin yhteistyönä synnyttämä moottoripyörä on aloittanut ajotestit Pau-Arnosin radalla Ranskassa, jossa pyörä nähtiin perinteisiin Aston Martinin naamioväreihin puettuna. Yksinomaan ratakäyttöön kehitettävää pyörää valmistetaan ainoastaan sata kappaletta ja toimitusten ennakoidaan alkavan vielä tämän vuoden aikana.

­– Kehitysprosessi on ollut valtava ponnistus kaikilta siihen osallistuneilta, ja haasteista huolimatta olemme edistineet upeasti. Autojemme tavoin tämä hyvin erityinen moottoripyörä yhdistää kauniin muotoilun ja modernin teknologian. On ollut hienoa nähdä, kuinka paljon edistystä saimme myös radalla aikaan, enkä malta odottaa, että voimme aloittaa tuotannon, hehkutti Aston Martinin varatoimitusjohtaja Marek Reichman.

Prototyyppitestauksessa varmistetaan runkogeometrian, ergonomian sekä ajodynamiikan toimivuus. Tässä tärkeässä roolissa ovat Brough Superiorin testikuljettajat, jotka arvioivat pyörän käytöstä subjektiivisesti eri tilanteissa. Radalla suoritettavassa testauksessa keskitytään alustaan, mutta moottoria testataan dynamometrissa. AMB 001:ssä käytetään turboahdettua V2-moottoria, jolle luvataan 180 hevosvoiman tehot. Pyörän kuivapainoksi ilmoitetaan 180 kiloa. Muilta osin tekniset tiedot ovat vielä hämärän peitossa.

Ja vaikka tosiostajan ei sitä tarvitsekaan kysyä, on AMB 001:n hinta 108 000 euroa.  

Uusin numero