Arttu Harkki jyrähti radiossa: ”Veron takana olevat puolueet on syytä muistaa vaaleissa”

Project MP on tehnyt paljon työtä erilaisten laskelmien eteen ja ovat tulleet siihen tulokseen, että perussuomalaiset tekevät poliittista itsemurhaa: valtaosa motoristeista äänesti perussuomalaisia viime vaaleissa. Nyt 80 prosenttia vaihtaa puoluetta.

Poliitikot eivät tällaisiin laskelmiin tunnu uskovan, eivätkä siksi juurikaan näistä välitä. Muutenhan tällaisia veroja ei langetettaisi. Sama koskee tietenkin monia muitakin säännöksiä, joita tuon tuosta esitellään. Harkki mainitsi  myös Malmin lentokentän tapauksen ja sen käsittelyn.

”Tulen varmasti muistuttamaan ihmisiä tästä asiasta vaalien alla”, hän sanoi torstain lähetyksessä.

Kaikesta huolimatta luvut ovat karuja.  Project MP:n mukaan veneitä on poistettu 167% enemmän 2016 kesäkuun jälkeen, kun vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Yhteensä vuonna 2016 on poistettu 4059 venettä. Mikäli poistaminen rekisteristä jatkuu samalla vauhdilla ensi vuonna poistetaan yli 10 000 venettä rekisteristä. Mikäli trendi jatkuu, veroesityksessä esitettävän vaikutusarvio 10% pudotus ylittyy reippaasti. Veroesityksen kanta-arvio on laskettu kesäkuun 30 päivän lukujen mukaan, eikä näin huomioi syksyllä tapahtuvan rekisteristäpoistettujen veneiden määrää laskelmassaan.

Moottoripyörille on tehty tähän mennessä liikenteestä poistoja 260% enemmän kuin viime vuonna ( 2015 poistettiin 19 304 kpl kun taas tänä vuonna 69 568 kpl syyskuun mennessä). Rekisteristä poistettujen määrä on hurjasti lähtenyt kasvuun verokeskustelun kiihtyessä syksyllä. Ainoastaan kesäkuun ja syyskuun välissä poistettiin 26727 moottoripyörää kannasta. Veroesityksen kanta-arvio on laskettu kesäkuun lukujen mukaan, eikä näin huomioi syksyllä tapahtuvan rekisteristäpoistettujen pyörien määrää laskelmassaan.

Uusin numero