Arkistojen kätköistä: Maailman suosituinta moottoripyörää saatiin odottaa 60 vuotta Suomen markkinoille

Jos kaikki yli 100 miljoonaa valmistettua Honda Super Cubia pantaisiin jonoon, yltäisi jono yli viisi kertaa maapallon ympäri.

Liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten ollessa voimassa haluamme tarjota moottoripyöristä ja -pyöräilystä kiinnostuneille lisää lukemista. Nostamme esiin muutamia omasta mielestämme mielenkiintoisia aiemmin julkaistuja artikkeleita, jotka ovat monelta jääneet lukematta tai lukemisen jälkeen jo unohtuneet. Tämä ”Arkistojen kätköistä” -uutinen on järjestyksessään kymmenes.

Maailman myydyin moottoripyörä – Honda Super Cub – vihdoinkin Suomeen

Vuoden 2017 lokakuussa uutisoimme, että Honda Super Cub -moottoripyörien valmistusmäärä ylitti sadan miljoonan kappaleen rajan. Sa-ta mil-joo-naa! Ensimmäinen kappale putkahti ulos Yamamoton tehtaalta vuonna 1958. Miljoonan valmistetun kappaleen raja ylittyi jo vuonna 1961. Kymmenen miljoonaa meni rikki 1974 ja sadan miljoonan raja siis 2017. Hondalle malli on ollut äärettömän tärkeä, asia saa oikeat mittasuhteet kun kerrotaan että Hondan kokonaistuotantomäärä ylitti 300 miljoonan moottoripyörän rajan vuonna 2014. Mallin valmistus jatkuu yhä. Sitä valmistetaan 16 eri tehtaassa ja 15 eri maassa.

Tuotannon aloittamisesta saatiin odottaa melko tarkalleen 60 vuotta, ennen kuin Super Cub saatiin Suomeen. Mallin rantautumisesta meidän markkinoillemme uutisoimme joulukuussa 2018. 

Avaa alla oleva linkki, niin näet alkuperäisen uutisen, jossa kerrotaan Honda Super Cubista ja myös sen tekniset tiedot. Tällä hetkellä Honda Super Cubin hinta on 4490 euroa.

Uusin numero