Argentiinan kolari pysäytti Marquezin: ”Minulla on vielä paljon opittavaa”

Marquez osui viime sunnuntaina Hondallaan Rossin Yamahan takarenkaaseen, kaatui ja menetti hennon oljenkorren voittoon.

Tapahtuma aiheutti paljon parranpärinää ja se on pysäyttänyt myös Marquezin pohtimaan syntyjä syviä.

– Olen katsonut tuon tilanteen useampaankin kertaan uudelleen ja pysyn sanojeni takana. Tällaista vain sattuu kilvanajossa ja näistä on otettava opiksi. Olen yhä nuori ja minulla on vielä paljonkin opittavaa, alleviivaa 22-vuotias Marquez.

Marquez myöntää virheensä ja korostaa samalla, että hän päätti taistella tukalassa tilanteessa ja tapojensa mukaisesti tiukasti loppuun asti. Mies vihaa tappioita.

– Voin vakuuttaa, että minulla ei ollut tosiaankaan mitään aikomusta aiheuttaa tuota kolaria. Rossi on idolini ja olen oppinut häneltä paljon. Minun osaltani oppimisprosessi on edelleen käynnissä ja kaikki kokemukset tekevät sinut paremmaksi – jopa tällainen kaatuminen, mutoilee Marquez.

Rossi jahtaa kovaa kyytiä uransa kymmenettä maailmanmestaruutta. Rossin plakkarista löytyy kolmen osakilpailun jälken 30 pistettä Marquezia enemmän.

– Dani (Pedrosa) johti sarjaa, Jorge (Lorenzo) oli toinen ja minä kolmantena 30 pistettä kärkeä jäljessä kauden 2013 kuuden ensimmäisen kisan jälkeen. Pystyin silti voittamaan mestaruuden, muistuttaa Marquez.

Kauden neljäs osakilpailu ajetaan reilun viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa. Käsileikkauksesta toipuvan ja kahdesta edellisestä GP:stä sivussa olleen Marquezin tiimikaveri Pedrosan tilanne on edelleen avoin Espanjan GP:n osalta.

Pedrosan mukaan toipuminen on hyvällä mallilla, mutta tässä vaiheessa ei hötkyillä paluun osalta.

– Rauhallisesti askel kerrallaan, toteaa Pedrosa.
 

Uusin numero