Arailta fighter-henkinen uutuuskypärä

Fighter-tyylisen Arai Rebelin kuori on toteutettu tutulla ScLc-rakenteella (Super complex Laminateconstruction), joka on 40 % perinteistä lasikuitukuorta vahvempi. Kuoressa on kaksi kerrosta Super Fibreä, ja näiden välissä Arain omaa erikoiskuitua, joka on hyvin kevyttä, mutta kuitenkin erittäin vahvaa. Kuoren alareunassa on vahvistettu Hyper Ridge -kehä, joka lisää kuoren kestävyyttä ja madaltaa kypärän painopistettä.

Kypärän etuosassa on kaksi mahdollisimman hiljaiseksi suunniteltua venttiiliä, jotka ohjaavat ilmaa kypärän sisälle. Yksiosainen poistoilmaventtiili poistaa kuumaa ja kosteaa ilmaa kypärän sisältä ja parantaa kypärän aerodynamiikkaa. Kolmiasentoinen leukaventtiili ehkäisee visiiriä huurtumasta.

Kypärän alareunassa on ilmanohjain, joka ohjaa ilmavirran pois kypärän alareunasta ja samalla vähentää vetoa, ääntä sekä kypärän heilahtelua ajon aikana (ominaisuuden tuleminen lopulliseen malliin vahvistuu myöhemmin).

Visiiri on jo aikaisemmista uusista Arai-kypäristä tuttu I-tyyppinen, eli visiirin aukko on tavallista suurempi, jotta näkökenttä olisi mahdollisimman laaja.

”Peel Away” on aiemmin jo Arai Tour X4 -kypärässä esitelty ominaisuus, missä poskipalojen 5 mm:n paksuisella irrotettavalla kerroksella käyttäjä saa halutessaan lisätilaa kypärään ilman uusien poskipalojen ostamista. Niin ikään Tour X4:stä tuttu FCS (Facial Contour System) perustuu pehmusteeseen, joka tukee leukaa paremmin ja parantaa kypärän istuvuutta. Kypärän sisus on alunperin MotoGP-kuljettajia varten kehitettyä Dry-Cool® -materiaalia. Materiaali poistaa tehokkaasti kosteutta ja lämpöä iholta, ja se kuivuu huomattavasti nopeammin kuin perinteinen tekstiilimateriaali pitäen kuljettajan pään viileänä ja tavallista kuivempana pitkilläkin matkoilla.

Isot ilmaventtiilien säätimet helpottavat käyttöä varsinkin ajohanskojen kanssa. ERS (Emergency Release System) helpottaa kypärän poistamista onnettomuustilanteen jälkeen. Vetämällä oranssin värisistä lenkeistä kypärän poskipalat liukuvat ulos, mikä antaa lisätilaa kypärän sisään helpottaen sen pois ottamista.

Arai Rebel on luonnollisesti ECE 22-05 -hyväksytty, mutta myös täysin SNELL M2010 -hyväksytty. Kaiken tämän lisäksi Rebelistä löytyvät D-lukko, irrotettavat poskipalat ja sisäosa.

Rebel tulee myyntiin mattamustana, valkoisena sekä neljänä eri monivärisenä mallina.

Viimeisin numero