Aragonissa ulos kilpailusta teilattu Marquez hakee kärkisijoja Japanista

– Aragonin kilpailu tuli tietysti huonoon saumaan meidän kannaltamme, sillä menetimme siellä MM-johdon ja todennäköisesti aika hyvät pisteetkin, kertoo tallipäällikkö Aki Ajo.

Japanissa Marquez tähtää jälleen hyville sijoituksille, kun Motegin radalla sunnuntaina ajettava osakilpailu käynnistää huiman kolmen Kaukoidässä ajettavan kilpailun putken. Suomalaistallin kaksikko on kuitenkin edelleen MM-sarjassa hyvissä asetelmissa, Marquez on pisteissä kolmantena vain 11 pistettä kärkipaikkaa pitävästä Nicolas Terolista, kun Avant Mitsubishi Ajo -väreissä kilpaileva Sandro Cortese puolestaan on pisteissä sijalla 5.

Huima kaukomaiden kilpailujen putki vaatiikin tiimeiltä todella paljon, kertoo Ajo:
– Seuraavat kolme kilpailua seuraavat toistaan peräkkäisinä viikonloppuina, ja kun palaamme Eurooppaan on jäljellä enää kaksi starttia, joten kyllä nämä seuraavat viikot ja kilpailut ovat tietenkin tärkeässä asemassa.

– Meille MM-pistetilanteen kannalta olisi tietysti tärkeää kerätä nyt tulevista kilpailuista mahdollisimman hyvät pisteet, ja kyllä tiimi onkin paiskinut töitä Motegin varikolla jo keskiviikosta sakka, toteaa Ajo.

Japanin GP:n aika-ajot käynnistyvät lauantaiaamuna seitsemältä Suomen aikaa, ja itse kilpailu sunnuntaina aamutuimaan klo 06:00.

Japanista GP-sirkus siirtyy Malesiaan jo seuraavaksi viikonlopuksi, ja Malesian jälkeen vain viikon kuluttua edessä on vielä Australian GP ennen paluuta Eurooppaan.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero