Aprilialta RSV4 X -erikoismalli

Aprilia on esitellyt RSV4:n 10-vuotista taivalta juhlistavan RSV4 X -erikoismallin. Yksinomaan ratakäyttöön suunnitellun mallin 10 kappaleen tuotantomäärä myytiin loppuun vain muutamassa tunnissa.

Aprilia RSV4 X juhlistaa mallin kymmenvuotista taivalta.

Aprilia esitteli Mugellon radalla järjestetyn Aprilia All Stars -tapahtuman yhteydessä RSV4-superbiken 10-vuotisjuhlamallin, Aprilia RSV4 X:n. Malli pohjautuu RSV4 1100 Factoryyn, ja sitä valmistetaan tehtaan kilpaosastolla vain äärimmäisen rajoitettu 10 kappaleen erä. 

Kilpaosasto onkin päässyt näyttämään kyntensä RSV4 X:n kehitystyössä ja tuloksena on syntynyt 225-hevosvoimainen ja kuivapainoltaan vain 165-kiloinen ratatykki. Käsin koottujen moottorien kaikki komponentit on optimoitu ja malli on saanut uusien superbike-kilpureista johdettujen imunokkien lisäksi päivityksiä venttiilikoneistoon. Pakokaasut johdetaan ulkoilmaan Akrapovicin titaanisen kokoputkiston kautta. Vaihteisto poikkeaa tavanomaisesta, sillä vapaa on alimpana, ja vaihteet siitä ylöspäin. Näin nopeutetaan ykköseltä kakkoselle vaihtamista ja ehkäistään siihen liittyviä vaihdemissejä.

RSV4 X on tarkoitettu yksinomaan ratakäyttöön.

RSV4 X:n katteet ovat hiilikuitua ja tankki on tavallista kevyempi. Väritys on lainattu merkin RS-GP-motoGP-pyörästä. Billet-osia on käytetty runsaasti ja Marchesinin valmistamat vanteet ovat magnesiumia. Pysähtymisestä huolehtivat Brembon GP4-MS-billet-satulat, jotka nähdään ensi kertaa yleisesti kaupan olevassa moottoripyörässä.

Alkoiko kiinnostaa? Valitettavasti olet jo myöhässä, sillä 39 900 euron hinta ei pelottanut ostajakandidaatteja – kaikki yksilöt myytiin vain tunteja varausjärjestelmän avaamisen jälkeen. Onnelliset ostajat saavat noutaa pyöränsä suoraan Aprilian kilpaosastolta Noalesta.

RSV4 X:n lähtökohtana toimiva RSV4 1100 Factory koeajetaan seuraavassa Bikessä, joka ilmestyy 16. toukokuuta.

Uusin numero