Aprilia vahvisti Milanossa paluun MotoGP-luokkaan kaudella 2016

Uutisen toi julki Aprilian omistavan Piaggio Group’in toimitusjohtaja Roberto Colaninno.

– Aprilia palaa MotoGP-luokkaan vuonna 2016 saavuttaakseen vastaavan menestyksen, josta olemme saaneet nauttia Superbiken MM-sarjassa. Meillä on nyt kaksi vuotta aikaa tehdä töitä toteuttaaksemme se, totesi Colaninno.

Aprilia saavutti Superbiken maailmanmestaruuden kaudella 2012 italialaisen Max Biaggin ajamana. Biaggi vetäytyi sen jälkeen kilparadoilta.

Päättyneellä kaudella Aprilian tehdaskuljettajista irlantilainen Eugene Laverty saavutti Superbiken MM-sarjassa hopeaa ja ranskalainen Sylvain Guintoli pronssia. Mestariksi kruunattiin Kawasakin birittikuljettaja Tom Sykes.

Aprilia koki lokakuussa toisaalta myös takaiskun, kun sen kilpailutoimintaa pitkään johtanut italialainen Luigi Dall'Igna siirtyi saksalaisen Bernhard Gobmeierin paikalle Ducati Corsen uudeksi päälliköksi.

Aprilian päätös tietää samalla jo toisen valmistajan paluuta MotoGP-sarjaan Hondan, Yamahan ja Ducatin rinnalle. Suzuki näet palaa ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaan kaudella 2015, eli vuotta odotettua myöhemmin.

Suzuki on varsin hyvässä vauhdissa MotoGP-luokan projektissaan ja sen pyörää on testattu jo pitempään. Suzukin testivastuun kantanee myös ensi vuonna ranskalaisen Randy de Puniet.

Aprilian Superbike-tiimissä italialaiselle Marco Melandrille tilaa tehneelle Lavertylle on toisaalta tehty tiettävästi jo tässä vaiheessa houkutteleva tarjous siirtymisestä MotoGP-luokkaan Suzukin puikoissa.

Aprilia on ollut mukana MotoGP-luokassa myös kaksi viimeistä kautta, mutta ei tehdastiimin statuksella. MotoGP-luokassa on ajettu hyvällä menestyksellä CRT-säätöjen mukaisella ART (Aprilia racing technology)-pyörällä.

Espanjalainen Aleix Espargaro on jo varmistunut tällä kaudella eräänlaisen varjo-, eli CRT-mestaruuden nimiinsä. CRT (claiming rule)-sääntö sysätään ensi kaudella MotoGP:ssä romukoppaan. Prototyyppipyörät saavat silloin rinnalleen kilpailukaluston, joka muodostaa Open-luokan.

Aprilia kilpaili viimeksi tehdastiiminä MotoGP-luokassa kaudella 2004 Shane Byrne ja Jeremy McWilliams kuljettajinaan.
 

Uusin numero