Aprilia palaa MotoGP-luokkaan yhteistyössä Gresinin kanssa

Kolmen vuoden mittaisen sopimuksen solmineet Aprilia ja Gresini eivät vahvistaneet perjantain yhteisessä tiedotteessaan vielä sitä, ketkä sen kuljettajina kaudella 2015 ajavat.

Tosin jo pitempään on pidetty miltei selviönä, että tuon duon muodostavat paluun Superbike-luokan MM-sarjasta tekevä italialainen Marco Melandri ja espanjalainen Alvaro Bautista. Myös Mika Kallio on käynyt neuvotteluja Aprilian kanssa.

– MotoGP-sarjaan palaava Aprilia on Gresini Racingille ihanteellinen kumppani. Olen kiitollinen Piaggio-yhtymälle, joka antoi minulle tämän fantastisen mahdollisuuden, toteaa Gresini.

Rins Moto2-luokkaan
ja Ponsin tiimiin

San Marinon GP:n avauspäivän merkeissä Misanossa varmistui myös pienempien luokkien osalta mielenkiintoisia uutisia, joita on taatusti luvassa vielä tukku lisää.

Espanjalainen Alex Rins siirtyy Hondan Moto3-luokan tehdastiimistä ensi kaudeksi Moto2:hteen. Rins liittyy Siton Ponsiin tiimiin, jossa tällä kaudella kilpailevat hänen maanmiehensä Maverick Vinales ja Luis Salom. Aki Ajon manageroima Vinales on puolestaan siirtymässä MotoGP-luokkaan Aprilian tavoin paluun tekevän Suzukin riveihin.

Rinsin nykyinen tiimikaveri Alex Marquez ajaa hänkin ensi kaudella Moto2-luokassa, kuten jo aiemmin on uutisoitu. Marquez muodostaa espanjalaisen maanmiehensä Esteve Rabatin kanssa Marc VDS Racingin Moto2-tiimin kaudella 2015.

Mahdollista on myös se, että Marc VDS ajattaa jatkossa kolmea kuljettajaa Moto2-luokassa. Siinä tapauksessa myös Kallion jatkaminen tiimissä on mahdollista. MotoGP-luokkaan tähyävällä Kalliolla on meneillään neljäs kausi belgialaistiimissä.

Uusin numero