Antti Pyrhönen valmiina MM-starttiin

Pyrhönen palaa MM-sarjaan vuoden tauon jälkeen, jouduttuaan pitämään koko viime kauden ajotaukoa vuoden 2009 syksyllä tapahtuneen vakavan loukkaantumisen jäljiltä. Tuolloin hyvinkääläiseltä menivät sääri- ja pohjeluu kappaleiksi, sekä kantapää pieniin palasiin. Uran totaalinen loppuminen oli enemmän kuin lähellä.

Juuri ennen loukkaantumistaan Pyrhönen oli varmistanut itselleen uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-pronssin.
– Pitkä ja tuskainen on ollut taival Töölön sairaalan leikkauspöydältä tämän kauden MM-sarjan avaukseen. Uskon kuitenkin, että kaikki se tekemäni työ on ollut sen arvoista. En halunnut lopettaa uraani siihen Italian joukkue MM-kisan loukkaantumiseen, luonto ei vain antanut periksi, vakuuttaa hyväntuulinen Pyrhönen MM-avauksen kynnyksellä.

Pyrhösen paluu radoille alkoi todenteolla viime syksynä, jolloin hyvinkääläinen lähti harjoittelemaan Chiileen.
– Tarvitsin paljon ajoa ja kovaa kuntoharjoitusta ja Chiile oli silloin sopivin paikka siihen hommaan.
– Helmikuussa siirryin Belgiaan harjoittelemaan ja ajamaan muutaman kansainvälisen kisan. Nyt alkaa mies ja Honda kulkemaan samoja latuja ja fiilis on hyvä. On todella hienoa päästä jälleen MM-viivalle. Tästä minä nautin. Ennen kaikkea haluan todistaa itselleni, että pystyn vielä kisaamaan täydellä sykkeellä ja tekemään tulosta, vakuuttaa Pyrhönen.

Motocrossin MX3-luokka ei ole vetänyt puoleensa juurikaan maailman muita huippucrossreita ja se harmittaa hieman myös Pyrhöstä.
– On hieman sääli, että sarjan taso ei ole niin kova kuin MX1- ja MX2-luokissa, mutta minä en voi sille mitään. Jokainen ajaa siellä luokassa missä haluaa. Starttilistaa silmäillessäni puuttuu myös monia kovia nimiä, jotka ajoivat MX3-luokassa vielä kaudella 2009. Sveitsin Julien Bill on nyt varmasti luokan yksi kovimmista. Samoin Tsekit Martin Zerava ja Martin Michek. On kuitenkin suurin virhe lähteä aliarvioimaan vastustajia kauden tässä vaiheessa. Jokainen kisa on kova punnerrus ja jokaisen palkintopallipaikan eteen on onnistuttava sataprosenttisesti.

Pyrhösen tavoite kaudelle on kova, ottaen huomioon miehen välivuoden.
– Terävin tavoitteeni on olla mestaruustaistelussa mukana kauden lopussa, mutta kausi on pitkä ja katsotaan miten se pyörähtää käyntiin. Paluu vuoden tauon jälkeen ei ole helppoa ja pientä jännitystä on ilmassa, naurahtaa Pyrhönen.

Pyrhösen lisäksi MX3-luokan MM-sarjaa kiertävät Hyvinkään Marko Kovalainen ja Heinolan Riku Rouhiainen.
MX3-luokan MM-huiput nähdään myös kotimaan kamaralla kun sarjan kolmas MM-osakilpailu ajetaan Vantaan Lavangossa 12. kesäkuuta.

Tiedote: Tapio Vuori

Uusin numero