Antti Pyrhönen mukaan Helsingin supercrossin

Alun perin Pyrhösen ei pitänyt ajaa Helsingin supercrossia, sillä hänen piti oleman Chilessä pari viikkoa pidempään. Kilpailuvietti alkoi kuitenkin syyhyämään hyvinkääläisen rinnassa ja mies päätti osallistua MP12-moottoripyöränäyttelyn yhteydessä perjantaina ja lauantaina ajettavaan supercrossiin.

– Kaikkihan minut tuntee, kilpailuvietti on vain niin kova. Haluan ehdottomasti ajaa kotiyleisön edessä kun kerran tällainen kisa järjestetään suomessa, naurahtaa iloinen Pyrhönen Chilestä käsin.

Pyrhösen harjoitukset Chilessä ovat sujuneet erittäin hyvin ja mies suorastaan puhkuu ajohaluja.

– Olen päässyt ajamaan täällä erinomaisissa olosuhteissa todella paljon ja ajo kulkee ainakin omasta mielestäni hyvin. Alkuun tuli ajettua niin paljon, että alkoi konkarillakin olemaan lihakset kipeänä, mutta nyt ei enää ole paikat tulleet helliksi. Oli erittäin hyvä veto lähteä jälleen tänne Chileen, kertoo Chilessä hyvin viihtyvä Pyrhönen.

Pyrhösellä on Etelä-Amerikassa käytössään Chilen Hondan maahantuojan pyörät ja varaosat, joten kaluston suhteen hänen ei tarvitse olla huolissaan kaukomaillakaan.

– Uusi 2012 mallin 450-kuutioinen Honda tuntuu erittäin hyvältä peliltä. Olemme saaneet säädettyä pyörää minulle sopivaksi ja pyörä käy hyvin käteen.

Ensi viikonloppuna Pyrhönen ajaa Chilessä rantakisan ja pakkaa kisan jälkeen matkalaukut ja lentää suomeen maanantaina.

– On hyvä saada yksi kisastartti ennen Helsingin supercrossia. Sormet jo syyhyävätkin starttipuomille. Helsingin supercross on erinomainen kisa siinäkin suhteessa, että kisaa tulee katsomaan kaikki suomalaiset yhteistyökumppanini. Samalla näkee paljon ystäviä. Mekaanikkoni Jussi Heikkonen oli mukana Chilessä pari viikkoa. Nyt hän on ollut jo pari viikkoa laittamassa ajokalustoa iskuun kotimaassa. Jussilla on jo varmasti kalusto huippuiskussa kisaa varten, kertoo Pyrhönen.

Pyrhösen ajaminen Helsingin supercrossissa on lottovoitto myös kisan järjestäjälle, sillä Pyrhönen vetää hyvin yleisöä. Se nähtiin syksyn Lahden supercrossissa.

Helsingin supercrossin jälkeen Pyrhönen starttaa mekaanikkonsa kanssa Belgiaan valmistautumaan tulevaan MX3-luokan MM-kauteen, joka starttaa 9. huhtikuuta Hollannin Valkenswaardista.

Uusin numero