Annamaria Karikuusi nostettiin B-luokkaan Riihimäen podiumsijan myötä ”Innoissani ja motivoituneena seuraaviin kisoihin”

– Yhtenä tämän kauden tavoitteena oli nousta B-luokkaan ja tuntuuhan se hyvältä, kun sai sen täytettyä, Karikuusi iloitsee.

Yamaha Racing Enduro Team Örthenin väreissä kisaava Karikuusi sijoittui Riihimäellä ajetussa SM-osakilpailussa C-luokan kolmanneksi.

– Koko kisa meni ilman suurempia ongelmia aamun käsien puutumista ja viimeisen pätkän kaatumista lukuun ottamatta. Tietysti olisihan se voitto maistunut paremmalta, mutta saa tähänkin olla tyytyväinen!

Nuori nainen on harrastanut enduroa vuodesta 2012, ja ensimmäiset endurokilpailunsa hän ajoi muutama päivä 16-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen vuonna 2015, jolloin sai kilpailuihin vaadittavan ajokortin. Siitä lähtien hän on kilpaillut aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla.

Viime kausi alkoi Karikuuselta hienosti, mutta keväällä sattuneen loukkaantumisen takia hän joutui pitämään pitkää taukoa ajamisesta.

– Huippukohtana viime vuonna oli Päitsillä C1-luokan voitto ensimmäisenä naisena. Keväällä kuitenkin minulta meni poikki sääri- ja pohjeluu, jolloin loppukausi oli aikalailla käsitelty. Pääsin pyörän päälle vasta marraskuun lopulla.

Seuraaviin kilpailuihin Karikuusi on lähdössä kovalla innolla ja motivaatiolla.

– Tavoitteenani tänä vuonna on ajaa enduron EM-sarja, joka starttaa Italiasta huhtikuun puolessa välissä. Sen lisäksi ajan Suomessa W-cupit, yleiset SM-kisat, muita kansallisia kilpailuja sekä kalenterin salliessa myös Viron sarjan. Olen myös ilmoittautunut Päijänteen Ympäriajoon, mutta sen osalta on vielä pieni peikko ilmassa. Loukkasin hieman jalkaani Riihimäellä, joten täytyy katsoa, onko siinä mitään. Valmistautumiseni kisaa varten ei ole muutenkaan mennyt ihan haluamallani tavalla, joten kilpailuun osallistuminen on osaltani vielä hieman epävarmaa.

Karikuusi on innoissaan B-luokkaan noususta, mutta ymmärtää myös tason siellä olevan kova.

– Tavoitteet B-luokassa ovat tietysti hieman erilaiset kuin C-luokassa. Pitää lähteä katsomaan mihin vauhti riittää siellä ja lähteä tasaisesti nostamaan tasoa.

– Pitkällä tähtäimellä haluan menestyä sekä EM- että tulevaisuudessa MM-kilpailuissa. Haluan nostaa tasoni mahdollisimman korkealle ja ”kääntää kaikki kortit” ja katsoa mihin asti voin päästä, nainen päättää.

 

Uusin numero