Andrea Dovizioso: ”Yksi asia voi auttaa meitä MM-taistelussa”

Kilpailuja on jäljellä kolme, eroa on Honda-kuljettaja Marquezin eduksi 11 pistettä. Ducatin edellisen mestaruuden otti Casey Stoner vuonna 2007. Dovizioson mielestä on pelkästään hyvä asia, että hän on altavastaaja MM-taistelussa.

Italialainen otti Motegissa kauden viidennen voittonsa ja hänen mukaansa kausi on joka tapauksessa erinomainen, voitti hän mestaruuden tai ei.

”Taistellaksemme mestaruudesta meidän on oltava nopeimpia viimeisissä kilpailuissa. Tämä on todellinen haaste, en pidä tilannetta niinkään taisteluna. En ole suosikki mestariksi, mutta se on aika hyvä juttu; pystymme suhtautumaan tähän rennosti, koska olemme itsellemme oudossa tilanteessa”, Dovizioso sanoo Motorsport.comille.

”On aivan uskomatonta, jos voitamme mestaruuden, jopa epätodellista. Jos emme voita, tämä kausi on silti ollut todella hyvä. Ja ihan oikeasti, me koemme, että tämä tilanne auttaa meitä toimimaan viileästi ja ottamaan riskejä vain silloin, kun se on oikeasti tarpeen.”

”Se on todella tärkeä asia, sillä nykyisin MotoGP:ssä joka ikinen yksityiskohta ratkaisee. Voi tapahtua ihan mitä tahansa. Itse tunne olevani hyvin rentoutunut. Olin sitä Japanissakin ja aion jatkaa samaan malliin.”

Ensi viikonloppuna sirkus siirtyy Australian Phillip Islandille. Juuri siellä Marquez on ollut perinteisesti vahva. Silti Dovizioso on toiveikas.

”Se on yksi Marcin suosikkiradoista, joten se on ihan eri juttu kuin Japani. Meille tulee vaikeaa. Hän on aina ollut erityisen hyvä pitkissä vasemmalle kääntyvissä mutkissa. Se on hänen spesialiteettinsa, ei meidän. Mutta viime vuonna olimme siellä vahvoja, olin neljäs 10 sekuntia voittaja Cal Crutchlowin perässä. Ja tänä vuonna me olemme paljon kilpailukykyisempiä”, Dovizioso sanoo.

Uusin numero