Andrea Dovizioso voittoon – mestaruustaistelu jatkuu

Johann Zarco repi hukan kaulaa muihin jo aikaisessa vaiheessa. Ducatin Jorge Lorenzo ja Dovizioso kuitenkin ohittivat hänet noin kymmenen kierrosta ennen maalia.

Kun Marquez ajoi neljäntenä, oli Dovizioson voitettava säilyttääkseen mahdollisuudet mestaruuteen. Kysymys kuuluikin tässä kohtaa, antaisiko Ducati tallimääräyksen?


Marquez alkoi myös lähestyä Zarcoa, mutta Dovizioson voittaessa kolmospaikka ei riittäisi mestaruuden varmistumiseen. Viisi kierrosta ennen maalia ero miesten välillä venähti kuitenkin yli kolmeen sekuntiin, kun Marquez lipsui kostealla radalla.


Neljä kierrosta ennen maalia Lorenzo ajoi mutkan hiukan pitkäksi ja Dovizioso käytti tilaisuuden hyväkseen, kyse oli tuskin tallimääräyksestä vaan yksinkertaisesta ajovirheestä. Sen jälkeen kilpailun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Lorenzo oli kakkonen, Zarco kolmas ja Marquez neljäs.


Jäljellä on enää Valencian osakilpailu, Marquez johtaa sarjaa nyt 21 pisteellä. Näin ollen 11:s sija päätöskipailussa riittää Marquezille mestaruuden varmistamiseen. Dovizioson on joka tapauksessa voitettava kilpailu.

Uusin numero