Andrea Dovizioso voitti huikean jännitynäytelmän Japanissa

Kaksikko jätti muut kauas taakseen ja kamppaili tiukasti voitosta, ohituksia nähtiin useita. Marguez johti, kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle, mutta Dovizioso ohitti radan viimeisellä pitkällä suoralla. Marquez puristi vielä kärkeen seuraavassa mutkassa, mutta ajoi sen pitkäksi ja Dovizioso paineli voittoon.

Marquez johtaa nyt MM-sarjaa vai 11 pisteellä, kun jäljellä on kolme osakilpailua.

”Kilpailun alussa ei ollut ollenkaan hyvä tuntuma. En kuitenkaan antanut periksi, ja siitä tuli ihan mahtava taistelu. Vauhti kasvoi koko ajan kilpailun loppua kohden. Renkaat alkoivat viime kierroksilla loppua molemmilla, lopussa hän meni ehkä hiukan yli limitin ja onnistuin ohittamaan. Vaikka hän pääsi vielä ohi, tiesin, että pääsisin paremmin jarrutuksen ja ohi”, Dovizioso sanoi Crash.netille.

”Tämä oli aivan huikea taistelu loppuun saakka. olen todella onnellinen lopputuloksesta, MM-taistelusta tulee nyt todella upea.”

Maailmanmestaruus ratkeaa näiden kahden miehen välillä, sillä Yamahan Maveric Vinales on jo 41 pistettä perässä jäätyään yhdeksänneksi. Valentino Rossi ajoi ulos ja keskeytti.

KTM ajoi loistavat aika-ajot, mutta kilpailussa vauhti ei riittänyt. Pol Espargaro oli 11:s ja Bradley Smith 17:s eli toiseki viimeinen maliin tulijoista.  

Uusin numero