Andrea Dovizioso varmana: ”Ducati on nyt valmis maailmanmestaruuteen”

Kolmantena oleva Valentino Rossi on seitsemän pisteen päässä ja neljäntenä Marc Marquez 11 pistettä Doviziososta.

Italialainen voitti Mugellossa ja Barcelonassa, mikä sai hänet vakuuttuneeksi Ducatin kyvyistä radalla kuin radalla.

Vaikka hän oli Assenissa viides, se riitti MM-sarjan kärkipaikkaan, kun Vinales keskeytti. Ja Assenissakin Ducatin satelliittitiimin Danilo Petrucci tappeli loppuun asti voitosta Rossin kanssa häviten vain 0.063 sekuntia.

Assenissa keli oli viileä, Barcelonassa helteinen.

– Kolme edellistä kilpailua on varmistanut, että olemme erittäin kilpailukykyisiä eri radoilla ja aivan erilaisissa olosuhteissa. Mutta totta kai jokainen viikonloppu on erilainen, Dovizioso sanoi Motorsport.comilla.

– Sachsenring on taas ihan erilainen rata. Pinnoite on toisenlainen. Sekin pitää silti nähdä mahdollisuutena, siellä voi tapahtua mitä tahansa. Lähden viikonloppuun hyvin luottavaisin mielin ja rentoutuneena. Asseniin lähdin hiukan huolissani kilpailukykyisyydestämme, mutta enää en ole lainkaan huolissani.

Ducatin kuljettaja on johtanut MM-sarjaa viimeksi vuonna 2009, joten tilanne ei ole ihan arkipäivää tiimille.

– Jos johtaa MM-sarjaa kahdeksan kilpailun jälkeen, se on merkki siitä, että on olemassa kaikki eväät taistella mestaruudesta. Näissä kilpailuissa mitään ei saa ilmaiseksi. Tilanne on jo täysin toinen kuin jos johtaisit kahden tai kolmen kilpailun jälkeen, Dovizioso sanoo.

– Nyt olemme Ducatilla tilanteessa, missä en ole ollut koskaan viiden täällä viettämäni vuoden aikana. Tulosta ei tule vain silloin kuin muut epäonnistuvat. Teemme nyt tulosta joka tilanteessa isojen pyörän parannusten ja kovan työn kautta. Jalat on silti pidettävä maassa, vielä pyörässä on heikkoja kohtia, jotka kaipaavat parannusta.

Uusin numero