Andrea Dovizioso: “Taistelen mestaruudesta myös tällä kaudella”

Konkari roikkui mukana mestaruustaistelussa 2017 aina viimeiseen kilpailuun asti, mutta Marc Marquez vei tittelin. Dovizioson huikeat otteet yllättivät monet – hän ajoi kauden aikana kuusi voittoa. Ennen tätä kautta voittoja oli tullut Ducatin sarvissa vain yksi ja koko pitkällä urallakin ainoastaan kaksi.

”Minulla ei ole epäilystäkään, pystyn taistelemaan mestaruudesta tälläkin kaudella. Voitanko sen, on eri asia, mutta kun on hyvä pohja, teet työsi hyvin ja tiedät pyöräsi heikkoudet ja vahvuudet, vain sinä ja tiimisi voivat ratkaista asiat”, Dovizioso sanoo italialaiselle Radio 1:lle.

”Me olemme oikein hyvissä lähtöasemissa tälle kaudelle. Toki vielä kaikki on hiukan kesken, kuten kaikilla. Emme ole vielä täydellisiä. Tiedämme kuitenkin tarkasti, mitä ja miten meidän on tälle kaudella parannettava.”

Dovizioson mukaan kauden 2017 upein kilpailu oli hänelle Silverstonen voitto.

”Oli paljon todella hienoja kilpailuja, mutta Silverstone nousee ykköseksi. Emme olleet siellä todellakaan nopeimpia, mutta pystyimme silti voittamaan. Teimme kaiken täydellisesti.”

”Oli upeaa taistella loppuun asti mestaruudesta. Olimme koko kauden kilpailukykyisiä ja onnistuimme jopa huolestuttamaan Marc Marquezia, joka on kuitenkin fantastinen kuljettaja”, Dovizioso muistelee.

Italialainen ei koe viime kauden menestyksen tuovan hänelle paineita, mutta muut kuljettajat ja tiimit tulevat suhtautumaan häneen nyt eri tavalla.

”En usko, että se kuitenkaan muuttaa juuri mitään. Mutta varmasti minua seurataan ihan eri tavalla nyt. Muutenkaan isoja muutoksia tai heilahteluja ei taida olla tulossa, koska pyörissä on vain vähän parannuksia ja tehdastiimien kärkikuljettajat samat kuin viime kaudella. Uskon, että pystymme heti kauden alussa jatkamaan sillä hyvällä tasolla, millä päätimme kauden 2017.”
 

Uusin numero