Andrea Dovizioso: ”Nyt meitä seurataan paljon tarkemmin”

Loistokausi tarkoittaa sitä, että ensi kaudella Dovizioso on juuri niitä miehiä, jonka kaikki muut haluavat voittaa.

”Se on pelkästään positiivinen asia. Nyt tiedämme, että pystymme taistelemaan mestaruudesta varmasti. En usko, että mikään asia muuttuu suuresti ensi kaudella, sillä kuljettajat, tiimit ja säännöt ovat aika samat kuin tälläkin kaudella, Dovizioso sanoo Crash.netillä.

“Meidän tavoitteemme on aloittaa kausi 2018 samalla tavalla, miten lopetimme kauden 2017. On selvää, että kilpailijamme tulevat seuraamaan meitä nyt paljon tarkemmin.”

Viime kaudella kovin moni ei ottanut Ducatia vakavasti heikon testikauden ansiosta.

”Testien yhden kierroksen ajat eivät merkitse mitään, niihin pitää osata suhtautua viileästi. Kauden akana joka viikonloppu ero ensimmäisen ja 15:nnen kuljettajan välillä oli hyvin pieni. Siksi myös testaamisessa pitää mielestäni ottaa erilainen tulokulma. Testeissä nähdään aina monta kuskia, jotka ajavat huippuaikoja, mutta kilpailuissa samat kaverit tuntuvat olevan aina kärjessä”, Dovizioso sanoo.

”Mielestäni testeissä ei pidä riehua, ne on ajettava riskittömästi ja niissä kokeillaan kaikkea mahdollista uutta. Se ei ole välttämättä aina ihan helppoa, kun niin moni kuljettaja ajaa kovia aikoja. Tulee tunne, että miksi me emme ole yhtä nopeita. Mutta pelin henki on se, että on pysyttävä coolina ja tehtävä työnsä varikolla huolellisesti. Kun kisaviikonloppu alkaa, pienetkin yksityiskohdat ratkaisevat.”
 

Uusin numero