Andrea Dovizioso: ”Marc Marquezin viime kauden taso ei riitä enää mestaruuteen”

31-vuotias konkari yllätti monet viime kaudella, kun hän tappeli maailmanmestaruudesta viimeiseen kilpailuun asti. Voittoja hän nappasi kauden aikana kuusi. Mestaruuden toki vei lopulta Marc Marquez.

Dovizioso sanoo, ettei tunne paineita tulevan kauden alla, vaikka odotukset häntä kohtaan kasvavatkin.

“Mukana on tällä kaudella yhä kokeneempia ja kovempia kuljettajia. Tunnen itse oloni levolliseksi, tiedän olevani oikeassa paikassa. Tuntuu, että Ducatilla minua arvostetaan ja ymmärretään, aina ei ole ollut ihan niin”, Dovizioso kertoo Motorsport.comin mukaan.

”Tiedän erittäin hyvin, missä me menemme juuri nyt. Tiedän myös, missä kilpailijamme ja heidän pyöränsä menevät. Kaudesta on tulossa todella tiukka, kuluneen kolmen kauden aikana olemme nähneet tosi paljon eri voittajia. Nyt potentiaalisia voittajia on vaikka kuinka, aikaisemmin niin ei todellakaan ole ollut. Tämä tietää yhä kireämpää kilpailua. Voittaminen ei ole helppoa, on oltava lisäksi koko ajan viiden joukossa, vähintään podiumilla tapellakseen mestaruudesta”, Dovizioso sanoo.

”Meidän on pakko säilyttää tasomme, eikä se tule olemaan helppoa. Mutta se viime kauden taso ei riitä tällä kaudella, eikä riitä Marc Marquezinkaan viimevuotinen taso enää mestaruuden voittamiseen.”

Doviziolta kysyttiin, kokeeko hän saavuttaneensa rajansa kuljettajana loistokkaan kauden jälkeen.

”Viime kauden jälkeen ymmärsin, että mitään rajoja ei ole olemassa. On täysin väärin sanoa, että kuljettajalla olisi olemassa jokin maksimaalinen raja. En usko asian olevan niin yhdenkään kuljettajan kohdalla. Niin ei ole edes niiden kohdalla, jotka ovat ajaneet samalla tasolla muutaman vuoden. Aina on mahdollisuus tehdä asioita paremmin ja muuttaa niitä. Tietysti tällä tasolla kyse on jo hyvin pienistä detaljeista. Mutta aina voit löytää jotakin, joka tekee sinusta hiukan paremman”, Dovizioso uskoo.
 

Uusin numero