Andrea Dovizioso: ”Jorge Lorenzo on kyllä omituinen tyyppi”

Kaksikko on ollut yhdessä pian kaksi vuotta, mutta ensi kaudella tiet eroavat, kun Lorenzo lähtee Hondalle.

”Nämä vuodet ovat olleet mielenkiintoisia. Ensimmäinen vuosi meni kuten odotinkin. Jorge tavallaan vahvisti paljon asemaani Ducatilla, koska hän pystyi niin monesti vahvistamaan ne havainnot ja tuntemukset, mitä minulla pyörästä oli, se oli oikein positiivista”, Dovizioso sanoo Autosportille.

”Joka kuljettajalla on omat tietyt luonteenpiirteensä, niin Jorgellakin. Hän on kyllä omituinen ja erikoinen kaveri. Hänellä on vahvuutensa ja heikkoutensa kuten kaikilla meistä. Tämä vuosi on ollut erityisen hankala. Kun hän alkoi ajaa lujaa, tunnelma varikkopilttuussamme kiristyi selvästi. Ja niinhän usein käy, kun saman tiimin kuljettajat alkavat taistella voitoista. Kun niin käy, työskentely käy paljon monimutkaisemmaksi”, Dovizioso selvittää.

Nimenomaan omalle tallikaverille häviäminen on kuljettajalle aina kova paikka.

”On ihan eri asia hävitä Marc Marquezille kuin Jorgelle. Meilläkin monet ihmiset tekevät töitä sekä minun että hänen hyväkseen. Ja totta kai sillä, mitä teet, on näihin ihmisiin iso vaikutus.”

Ensi kaudeksi Lorenzon tilalle tulee Pramacin satelliittitiimistä Danilo Petrucci. Hänellä ei vielä MotoGP-voittoa ole. Dovizioso ei usko, että tallikaverin vaihto tulee muuttamaan hänen lähestymistään ensi kauteen millään tavalla.

”Kun tämä kausi alkoi, oli tavoite voittaa mestaruus, vaikka tiesin, että Jorge on kova vastus. Mutta ei ensi kausi tule muuttamaan mitään.”

Viime kaudella Dovizioso oli vielä Valencian päätöskilpailussa mukana mestaruustaistelussa. Nyt mestaruustaistelu oli hänen osaltaan ohi jo Motegissa kauden neljänneksi viimeisessä osakilpailussa, kun Dovizioso kaatui.

Silti italialainen uskoo, että Ducati pääsee ensi kauteen paljon vahvemmista asemista kuin vuosi sitten, vaikka se ei tuloksista näykään.

”Vaikka taistelimme viime vuonna loppuun asti mestaruudesta, olimme toisilla radoilla todella nopeita, mutta toisilla erittäin hitaita. Meillä ei ollut samanlaista tasaisuutta kuin nyt. Sekä siivekesäännöt, että rengassäännöt sekoittivat pakkaamme aina Asseniin saakka. Siinä on ollut ero viime vuoteen. Samanlaista ei tule tapahtumaan 2019, joten olemme vakaammalla pohjalla. Vaikka olen ollut aiempaa kauempana Marc Marquezista tänä vuonna, tilanteemme on paljon parempi kuin 2017”, Dovizioso sanoo.
 

Uusin numero