Andrea Dovizioso: “Ducati on parempi kuin viime vuonna”

Tallikaveri Jorge Lorenzo vaihteli testeissä vähän väliä viimevuotista ja tämänvuotista pyörää, mutta Dovizioso pysyi viileän rauhallisena.

”Ei ero iso ole, mutta minulla on vahva tunne siitä, että tämän kauden pyörämme on parempi kuin viime vuonna. En kokenut enää Thaimaan testeissä tarvetta verrata tätä viimevuotiseen”, Dovizioso sanoo.

“Fiilikseni on kokonaisuutena oikein hyvä, testeissä olemme löytäneet joka päivä hiukan jotakin uutta. On vielä vaikea verrata omaa ja muiden vauhtia, mutta tässä vaiheessa on pääasia, että on itse tyytyväinen. Kun ajan, tunne olevani nopea. En tiedä, miltä muista tuntuu, mutta ei se minua tällä hetkellä kiinnostakaan.”

Moni yllättyi kokeneen italialaisen hyvästä kokonaissuorituksesta viime kaudella. Häneltä odotetaan paljon nytkin.

”On selvää, että paineita on nyt enemmän, mutta en koe niitä mitenkään negatiivisena asiana. olen vain iloinen siitä, missä tilanteessa nyt olen. Vuosi sitten emme olleet varmoja, pystymmekö taistelemaan voitoista, nyt olemme.”

Doviziozo odottaa tasaista taistelua kärkimiesten välillä.

Marc Marquez on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, myös Dani Pedrosa on nyt hyvin nopea. Johann Zarco on nyt vuoden kokeneempi, joten tämän kauden kärkitaistelusta taitaa tulla erittäin tiukka. Yamahan tilannetta on hiukan hankala ymmärtää. Testit eivät ole sujuneet, mutta olen silti varma, että Valentino Rossi ja Maverick Vinales ovat nopeita, kun tullaan kisaviikonloppuihin.”
 

Uusin numero