Alvaro Bautista turhautuneena: ”Olen TOP5-kuljettaja ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi”

Bautista ajaa Ducatin viime vuoden pyörällä Angel Nieto Teamissa, hän jätti Saksassa taakseen tehdaskuljettajat Jorge Lorenzon ja Andrea Dovizioson. Näyttää silti siltä, että Bautistan MotoGP-uraa on enää mahdoton pelastaa.

33-vuotias kokenut espanjalainen voitti 125-kuutioisten maailmanmestaruuden 2006 ja oli 250-kuutioisissa hopealla 2008, molemmat Aprilian väreissä.

Kun Marc VDS näyttää vetäytyvät MotoGP:stä ja LCR Honda pitää Takaaki Nagakamin, ainoat ajopaikat ovat SIC Yamahalla ja Avintia Ducatilla.

SIC Yamahan paikat ovat menossa vahvasti Franco Morbidellille ja hiljattain Moto2-kilpailun voittaneelle Fabio Quartararolle. Avintia puolestaan aikoo pitää Tito Rabatin, mutta surkean kauden ajanut Xavier Simeon jäänee ilman ajopaikkaa. Hänen tilalleen on kuitenkin tarjolla Bautistan tallikaveri Karel Abraham, jolla on tukevasti sponsorirahaa taskussaan.

Bautistalle ei ole yksinkertaisesti tilaa, joten hänen huhutaan siirtyvän Superbiken MM-sarjaan.

”On tämä turhauttava tilanne. Kauden alku oli meitä heikko, mutta kolmannen kilpailun jälkeen lähestyimme selkeästi kärkeä. Tuntuu siltä, etten enää ehdi näyttää potentiaalini. Uskon, että meillä on loppukaudesta mahdollisuus taistella jopa podiumpaikasta”, Bautista sanoi.

”Tiimit harvoin tekevät uusia sopimuksia kauden ensimmäisten kilpailujen jälkeen, yleensä se tapahtuu noin 7-8 kilpailun jälkeen. Mutta mihin minä nyt enää voisin mennä? Olen TOP5-kuljettaja ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi”, Bautista murehti.

”Olemme saaneet paljon asioita kuntoon ja pyörä on selkeästi nyt nopea. Uskon, että pystymme säilyttämään loppukaudesta tämän tason ja jopa parantamaan.”

Bautista on nyt MM-sarjan 13:ntena, 13 pistettä perässä toisella Ducatin GP17-pyörällä ajavaa Pramacin Jack Milleriä perässä. Saksan GP:ssä Miller oli vasta 14:s 24 sekuntia Bautistaa hitaampana.
 

Uusin numero