Alpinestars Supertech R10 – Italialaisvalmistajalta MotoGP-kypärä jo ensi kaudeksi

Alpinestars laajentaa tuotevalikoimaansa, kun se aikoo tuoda markkinoille katukäyttöön suunnitellun moottoripyöräkypärän. Italialaisvalmistaja aikoo vaatimattomasti aloittaa toimittamalla kypäriään MotoGP-luokan kuljettajille.

Andrea Dovizioson kiireet eivät suinkaan hellittäneet Misanon MotoGP-kisan jälkeen, vaikka italialaiskuljettaja oli jo hyvissä ajoin ilmoittanut eläköityvänsä kotikisansa jälkeen ja päättävänsä näin pitkän uransa MM-tasolla. Jo tiistaina Dovizioso viilletti taas MotoGP-testeissä tutulla WithU RNF -tiimin Yamahalla, mutta nyt testattavana oli uusi päähine, Alpinestars Supertech R10 -nimeä kantava kypärä. Testien jälkeen Dovizioso hehkutti sosiaalisen median kanavissaan, että tämä uutuuskypärä nähdään toivottavasti jo ensi kaudella joidenkin MotoGP-kuljettajien pään suojana. 

Alpinestars on vuonna 1963 Italiassa perustettu yritys, jonka pääkonttori sijaitsee yhä Asolossa Italiassa. Aivan aluksi yritys valmisti vaellus- ja laskettelukenkiä, mutta siirtyi pian valmistamaan jalkineita motocrossiin ja road racingiin. 1990-luvulla yritys laajensi tuotantoaan laajemmin moottoripyöräilyn suojavarusteisiin, ja se onkin siitä lähtien ollut eturivin valmistaja niin ajokäsineissä, nahkatakeissa kuin kokonahkapuvuissakin. Alpinestars kehitti jo vuonna 2011 airbag-puvun, jonka toiminta eli airbagin laukeaminen perustui pyörän datasta saatuihin tietoihin. Pukua alettiin pian käyttää sekä MotoGP- että Superbike-luokissa. Esimerkiksi Marc Marquez selvisi käytännössä vammoitta kaaduttuaan Alpinestarsin airbag-puvulla 337 kilometrin tuntinopeudesta kaudella 2013. 

Uusin numero