Alex Marquez ei siirry MotoGP:hen: ”Tarvitsen vielä lisää kokemusta”

Vuoden 2014 Moto3-maailmanmestari Marquez on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, hän oli pitkään mukana spekulaatioissa Avintia Ducatille. 22-vuotias espanjalainen katsoi kuitenkin paremmaksi jatkaa vielä Moto2:ssa, missä siirrytään ensi kaudella Triumphin moottoreihin.

”Olen todella iloinen voidessani kertoa jatkosopimuksesta Estrella Galicia 0,0 Marc VDS:n kanssa. Olen hyvin kiitollinen tiimille tästä luottamuksesta. Meillä on todella mielenkiintoinen kausi edessä, kun ensi vuonna sääntöihin tulee paljon uutta”, Marquez sanoi.

Hän uskoo tarvitsevansa vielä lisää kokemusta ollakseen valmis kuninkuusluokkaan.

”Ensi kausi täällä auttaa minua varmasti kasvamaan kuljettajana yhä lisää, että saavuttaisin lopullisen tavoitteeni, joka on ajaa MotoGP:ssä. Motivaationi ensi kaudeksi on ihan huipussaan ja teemme kaikkemme voittaaksemme mestaruuden.”

Tiimipäällikkö Marc Van der Straten pitää Marquez’ta tallin keihäänkärkenä ja uskoo tämän pystyvän ensi kaudella mestaruustaisteluun.

“On todella hienoa, että saimme jatkosopimuksen aikaan Alexin kanssa. Haluamme hänen johtavan tätä projektia ensi kaudella. Uskon, että hän taistelee ensi kaudella mestaruudesta, niinhän hän tekee jo nytkin.”

Marquez on Moto2:ssa MM-sarjan kolmantena 35 pistettä kärkipaikkaa pitävän Francesco Bagnaian perässä.

”Alex on näyttänyt potentiaalinsa ja lahjakkuutensa. Hän pystyy taistelemaan voitoista ja mestaruuksista”, Van der Straten uskoo.
 

Uusin numero