Aleix Espargaro puolustaa Ducatin keltanokka: ”Jos Ferrari kutsuisi minut F1-kisaan, totta hemmetissä menisin”

Espanjan Superbike-sarjassa ajava Ponsson tuli pikahälytyksellä korvaamaan Rabatin. Miehellä ei ollut aikaisempaa kokemusta MotoGP:stä, eikä muutenkaan kovin kovalta tasolta. Esimerkiksi Valentino Rossi, Marc Marquez ja Espargaro itsekin kritisoivat ennen viikonloppua vahvasti Ponssonin mukaantuloa.

Hondan Cal Crutchlowin mielestä Ducati teki todella tyhmästi ottamalla mukaan keltanokan. Ponsson tuli kuitenkin kilpailussa maaliin viimeisenä sijalla 23. Hän jäi kärjestä liki puolitoista kierrosta ja toiseksi sijoittuneesta Tom Lüthistakin puolisen minuuttia.

”Tuntuu pahalta hänen puolestaan. Hän on nuori kaveri, eikä tämä ole hänen syynsä. Kaikki puhuivat hänestä ennakkoon ja paineet olivat varmasti kovat. En usko, että esimerkiksi Moto3:a johtava Jorge Martin pystyisi ajamaan MotoGP:ssä juurikaan tuota paremmin”, Espargaro sanoi.

”MotoGP on erittäin vaativa luokka, on selvää, että myös kuljettajien pitäisi olla tietyllä tasolla. Mutta kuten sanoin, se ei ole hänen syynsä.”

Espargaron mukaan kilpailun turvallisuuskomission palaverissa puhuttiin kiivaasti juuri Ponssonista.

“Osa kuljettajista oli hyvin aggressiivisia näkemyksissään, osa meistä yritti sanoa, että vika ei ole hänen. Jokaisella on omat unelmansa. Jos Ferrari kutsuisi minut ajamaan seuraavan F1-kilpailun, totta hemmetissä menisin.”

Ponsson saattaa ajaa myös seuraavan kilpailun Aragoniassa. Hän kertoo ymmärtävänsä muiden huolen.

”Ilman muuta olisin halunnut päästä tutustumaan pyörään ennen kilpailuviikonloppua. Testeissä pyörään tutustuminen on paljon helpompaa. Tuskin kukaan ymmärtää, mitä koin tämän viikonlopun aikana. Ymmärrän muiden kilpailijoiden huolen, he ovat siellä kuitenkin radalla kanssani. Mutta toimittajat ja muut, sitä en ymmärrä. Jos he kuvittelevat tämän olevan helppoa, saisivat tulla itse kokeilemaan”, Ponsson sanoi.
 

Uusin numero