Aleix Espargaro: ”En kestä enää toista samanlaista kautta – en halua vain roikkua jonon jatkona”

Espargaro oli yllättäen kuudes Aragoniassa, mutta Thaimaan osakilpailussa oli tyytyminen sijaan 13 peräti 21 sekuntia voittaja Marc Marquezin perässä. Espargaro kertoi, ettei ole ylpeä suorituksestaan, mutta sen enempää ei RS-GP-pyörästä yksinkertaisesti saatu irti.

“Tämä on ollut todella turhauttava kausi, meillä ei ole yksinkertaisesti riittävästi tehoja. Buriramissa oli kaksi pitkää suoraa, mikä yhdessä heikon takarenkaan pidon kanssa oli todella tuskastuttavaa. Olen superpositiivinen persoona, mutta alan kyllä turhautua. Olemme Scott Reddingin kanssa valittaneet tästä samasta asiasta jo pitkään, mutta mitään ei tapahdu”, Espargaro tuskailee.

”Tiesimme jo etukäteen, että Thaimaa olisi meille todella vaikea. Muutimme siellä pyörän geometriaa ja painojakaumaa, mutta se aiheutti vain pito-ongelmia.”

Jäljellä on vielä neljä MM-osakilpailua ja Espargaro on MM-taulukossa sijalla 16 vain 32 pisteellä. Se on tismalleen saman verran kuin KTM:llä ajavalla velipojalla Polilla, joka on joutunut loukkaantumisten vuoksi jättämään neljä osakilpailua väliin.  

Espargaro sanoo, ettei pysty edes kuvittelemaan toista samanlaista kautta. Hän onkin kertonut Aprilialle, ettei ensi kauden pyörän kanssa saa tehdä samoja virheitä kuin ennen tätä kautta.

”Testaamme joka ikinen viikko. Olen ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana kotona vain kymmenen päivää ja siltikään me emme saa aikaan mitään kehitystä. Vuoden 2019 pyörän on pakko olla kilpailukykyinen, tämä kausi on ollut täysi katastrofi. Olen aivan liian kilpailuhenkinen jatkaakseni vain jonon jatkona”, Espargaro sanoo.

”Yksikin tällainen kausi vielä, niin minulle riittää. Riskeeraan itseni joka viikonloppu ja ajelen sijoilla ynnä muut. Luotan kyllä Aprilian pomoon Romano Albesianoon ja haluan ajatella, että ensi kauden pyörämme on paljon parempi. Me olemme se pienin valmistaja MotoGP:ssä, joten meidän on pystyttävä kasvamaan. Jo senkin vuoksi, että ensi kaudella meillä ajaa Andrea Iannone, joka on todella nopea kuljettaja ja ajanut tällä kaudella podiumillekin”, Espargaro vuodattaa.
 

Uusin numero